DOĞUKAN FİKRİ FİDAN / İZ GAZETE

Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumu, Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın gündeme ilişkin değerlendirmeleriyle başladı. Ünsal, konuşmasının başında Çin’in Wuxi kentine gerçekleştirdiği ziyarete dair izlenimlerini paylaştı.

Wuxi ile kurulan ilişkilerden memnuniyet duyduğunu ifade eden Ünsal, “Çin’den çok etkilendim. Teknolojik olarak düşündüğünüzden çok ilerideler. Orada çok iyi karşılandık. Yeni Zelanda’dan gelen belediye başkanıyla birlikte konuşmacı olduk. Çin’de bütün etkinlikleri bizimle beraber yaptılar” dedi.

“EN ÇOK KATILIM WUXİ’DEN GELDİ”

Kardeş Kadrajlar” projesine de değinen Ünsal, kardeş şehirlerden gelen katılımın dikkat çekici olduğunu belirterek,

“Kardeş şehirlerden görüntüler istedik. En çok katılım Wuxi’den oldu. Bizden çok etkilenmişler. Kültürümüz anlatılacak diye çok mutlu olmuşlar. Kendilerine projelerimizi anlattık, çok memnun kaldılar. Yazışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

315 MİLYON TL’LİK KESİNTİ

Mecliste ayrıca denetim komisyonu raporu da gündeme geldi. Raporda, belediyeye vergi ve SGK borçları nedeniyle yapılan kesintiler dikkat çekti.

Belediyeden 78 milyon TL vergi, 79 milyon TL prim borcu kesintisi yapılırken; belediye iştiraklerinden Kent AŞ ve Personel AŞ’den ayrı ayrı 75’er milyon TL, Kordelyon’dan ise 4 milyon TL kesinti olduğu belirtildi.

Toplam kesintinin 315 milyon TL’ye ulaştığı ifade edilirken, bu durumun öngörülen yatırımları engelleyici bir unsur olduğu vurgulandı.

Karşıyaka Meclisi’nde gerginlik: Kızılkaya küfür etti, salondan çıkarıldı
Karşıyaka Meclisi’nde gerginlik: Kızılkaya küfür etti, salondan çıkarıldı
İçeriği Görüntüle

TASARRUF VAR AMA FATURA ARTIYOR

Raporda Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi’ne uyum da rakamlarla ortaya kondu. Buna göre elektrik tüketimi yüzde 20, doğalgaz yüzde 14 ve akaryakıt tüketimi yüzde 5,9 oranında azaldı.

Ancak su giderlerinde dikkat çeken bir tablo ortaya çıktı. Su tüketimi yüzde 39 azalmasına rağmen, maliyetlerin yüzde 21 arttığı belirtildi. Bu durum, raporda öne çıkan çelişkili başlıklardan biri olarak yer aldı.

Muhabir: DOĞUKAN FİKRİ FİDAN