Sözcü TV ekranlarında açıklamalarda bulunan usta gazeteci Uğur Dündar'ın sözleri dikkat çekti. Dündar, elindeki kimlik kartını göstererek, bu kimliği kağıt gibi dağıtanın Kemal Kılıçdaroğlu olmadığını belirtti.


Dündar'ın sözleri şöyle:

"Bakın şu kimlik Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, taşımaktan onur duyduğum kimlik kartı. Bu kartı düzmece gayri menkul ekspertizleriyle 40 bin dolara 50 bin dolara kara paracılara ne idü belirsiz sığınmacılara nereden geldiği belli olamayan uyuşturucu baronları oldukları da düşünülen kişilere Kemal Kılıçdaroğlu vermedi.

Bu kimlik kartında 100 binlerce şehidimizin kanı var kardeşim. Benim de ailemden Balkan Savaşı’nda da Çanakkale Savaşı’nda da şehir düşen yiğit olmuş insanlar var. Benim babam şu kimlik kartının namusu için Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için bacağında iki kurşunla toprağa gitti.

Dolayısıyla kutsal toprakları 40 bin- 50 bin dolara ne idiği belirsiz kişilere pazarlayan Kemal Kılıçdaroğlu değildi. Bu kimlik kartlarını sadece bir kağıt gibi dağıtan Kemal Kılıçdaroğlu değildi. Bunların hesaplarını vermesi gerekenler bugün kalkmışlar hesap soruyorlar.

Bizi aptal yerine koymaya kimsenin hakkı yok

Bizi enayi, balık hafızalı yerine, bizi aptal yerine koymaya hiç kimsenin hakkı yok. Zekamızla alay etmelerine izin vermeyeceğiz. Bu topraklar kutsal topraklardır. Bunlar üzerine siyaset yapanların her şeyden önce bunun hesabını vermesi gerekiyor. Bu kimlik kartını nasıl satarsın sen!

Bunda Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da şehit olmuş 100 binlerce kahramanın kanı var. Bu herhangi bir kart değil, bu kutsal bir kart."

Özlem ÇİMEN DURMAZ

Editör/Güncel haberler/izgazete.net

Editör: Özlem Çimen Durmaz