Sosyal medyada “İlave TV” adıyla yayın yapan ve sokak röportajlarıyla tanınan Arif Kocabıyık hakkında verilen tutuklama kararına yapılan itiraz sonuç verdi. “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan Kocabıyık, çıkarıldığı mahkemece tahliye edildi.

Tepkisi gözaltına alınmasına neden oldu

Arif Kocabıyık, “Z Dayı” adlı YouTube kanalında yayınlanan bir sokak röportajı sırasında bir yurttaşla yaşadığı diyalog nedeniyle gündeme gelmişti. Röportajda kendisine “Düne kadar buralarda soytarılık yapıyordun, neredeyse milletvekili oluyordun” diyen kişiye, “Soytarı senin gibilerine denir, saraydakine denir, saraydakileri mutlu edene denir” sözleriyle karşılık veren Kocabıyık, bu ifadelerin ardından gözaltına alınmış ve sonrasında tutuklanmıştı.

Ekrem İmamoğlu'na yönelik bir suçlama daha: İfadeye çağırıldı Ekrem İmamoğlu'na yönelik bir suçlama daha: İfadeye çağırıldı

Avukatından açıklama: İtiraz sonucu tahliye edildi

Kocabıyık’ın avukatı Ömer Furkan Dağ, müvekkilinin tutukluluğuna itiraz etti. Yapılan itirazın değerlendirilmesi sonucunda mahkeme, Kocabıyık’ın tahliyesine karar verdi. Avukat Dağ, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Arif Kocabıyık hakkında yaptığımız itiraz sonucu tahliye kararı verildi” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ