Evden çalış, para kazan dediler: 100 milyonluk vurgunla yakalandılar Evden çalış, para kazan dediler: 100 milyonluk vurgunla yakalandılar

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Bayraklı İlçesi’ndeki Fuat Edip Baksı, Alpaslan ve Cengizhan planlarına ilişkin açıklamada bulunmuş, Bayraklı Belediyesi’nin kendilerini hedef gösterdiğini savunmuştu. Bayraklı Belediyesi yaptığı yazılı açıklama ile TMMOB’a yanıt vererek, süreçle ilgili değerlendirmede bulundu.

"İleri sürülen asılsız iddia ve ithamlar kabul edilemez"

Bayraklı Belediyesi’nin yaptığı açıklama şu şekilde:
“TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesinin 09.05.2025 tarihli Basın Açıklamasında yer alan Belediyemiz aleyhindeki itham ve iddialarını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Öncelikle, İmar Planları Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onaylanıp, ilçe belediyesine iletildikten sonra 30 günlük ilan ve askı süreci başlar. Belediyeler planları yasada belirtildiği şekilde ilan eder ve askıya çıkarır. Plana yönelik askı süresi içerisinde herhangi bir itiraz olması durumunda itirazlar Belediye Meclisince değerlendirilir ve karara bağlanır. Karar itirazın kabulü yönünde ise itiraz doğrultusunda yeniden işlem tesis edilir. İtirazın reddine karar verilmesi durumunda plan kesinleşir ve yürürlüğe girer.

Planın askı ve kesinleşmesi sürecinde planın kesinleşip kesinleşmediği ile ilgili bilgi almak isteyen herkese plana itirazın bulunması sebebiyle kesinleşmediği bilgisi verilir. Ancak itiraz edenin kim olduğu hususunda bilgi ve belge paylaşılmamaktadır.

Hukuka aykırı hiçbir idari işlemi ve eylemi bulunmayan Belediyemizin aleyhine TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından ileri sürülen asılsız iddia ve ithamlar kabul edilemez.”

Kaynak: HABER MERKEZİ