CHP'li belediyelere yönelik İstanbul'da başlayan operasyon Adana'da Seyhan ve Ceyhan ilçelerine sıçramış, sonrasında ise İzmir ile de devam etmişti.

Balıkesir'de deprem: Bakan açıkladı, yaralılar var
Balıkesir'de deprem: Bakan açıkladı, yaralılar var
İçeriği Görüntüle

Bu sabah Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere, Adana Büyükşehir Başkanı Karalar, Antalya Büyükşehir Başkanı Muhitin Böcek ve Büyükçekmece Başkanvekili Ahmet Şahin gözaltına alındı.

Şahin, tutuklanan Büyükçekmece Belediye başkanı Hasan Akgün'ün yerine göreve gelmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Şahin'in gözaltına alınmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığı 2024/228233 soruşturma sayılı dosyasında; etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediklerini belirten bazı şüphelilerin alınan beyanları ve sunmuş oldukları evrakların incelenmesi neticesinde; İBB ve iştiraklerinden alınan ihaleler kapsamında Fatih Keleş tarafından yapılan baskı ve zorlamalar neticesinde Fatih Keleş' in belirlediği kişilere para vermek zorunda kaldıkları iddialar hakkında yapılan tespitler sonucunda parayı teslim aldıkları tespit edilen Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin ve şoförünün adreslerinde arama, el koyma işlemleri yapılmasına ve irtikap suçundan gözaltına alınmalarına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ