Balçova Metro’ya entegreli… 281 araçlık otopark açıldı
Balçova Metro’ya entegreli… 281 araçlık otopark açıldı
İçeriği Görüntüle

DOĞUKAN FİKRİ FİDAN / İZ GAZETE - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıkladığı 2026 Temmuz ayı siyasi parti üye istatistikleri, dikkat çeken bir tabloyu ortaya koydu. Ocak ayında 14 bin 450 üyesi bulunan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), altı ayda üye sayısını 52 bin 525'e çıkararak yüzde 263,49'luk artışla tüm partiler arasında ilk sırada yer aldı.

Son altı aylık süreçte en yüksek oransal büyümeyi yakalayan partinin başarısının arkasındaki süreci İz Gazete'ye anlatan BTP İzmir İl Başkanı Ömer Kalem, bu tablonun tesadüf olmadığını belirterek teşkilatların uzun süredir yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

"AYLAR ÖNCESİNDEN HEDEF BELİRLEDİK"

Üye artışının planlı bir çalışmanın sonucu olduğunu ifade eden Kalem, yaklaşık altı-yedi ay önce 100 bin üyelik hedefiyle sahaya indiklerini söyledi.

Kalem, "Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal koşullar elbette bu tabloyu etkiliyor. Ancak bunun yanında teşkilatlarımızın çok yoğun çalışması var. Yaklaşık altı-yedi ay önce 100 bin üye hedefiyle yola çıktık. Bugün elde ettiğimiz sonuç, o çalışmaların meyvesidir. Türkiye'nin dört bir yanında teşkilatlarımız ekip ruhuyla sahada çalıştı ve bu başarı ortaya çıktı" dedi.

"SOKAK SOKAK, KAPI KAPI ÇALIŞTIK"

BTP'nin vatandaşla doğrudan temas kurduğunu söyleyen Kalem, saha çalışmalarına ilişkin örnekler de verdi.

"Arkadaşlarımız sokak sokak, kapı kapı çalıştı. Bazı illerde tarlalarda çalışan vatandaşlara kadar ulaşıldı. İnsanlarla birebir temas kuruldu, ekonomik sorunlar dinlendi ve partimizin çözüm önerileri anlatıldı. Vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılar her geçen gün ağırlaşıyor. İnsanlar artık mevcut tablonun değişmesini istiyor. Biz de bunu sahada çok net görüyoruz" ifadelerini kullandı.

HEDEF 125 BİN ÜYE

Yargıtay verileriyle yakalanan yükselişi sürdürmek istediklerini belirten Kalem, yeni hedeflerini de açıkladı.

"Şu anda çalışmalarımız aynı hızla devam ediyor. Yıl sonuna kadar hedefimizi 125 bin üyeye çıkardık. Bunun için teşkilatlarımız sahada çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda gençlik çalışmalarımıza da büyük önem veriyoruz. Şu anda geleneksel gençlik kampımız devam ediyor. Gençler burada hem eğitim seminerlerine katılıyor hem de çeşitli etkinliklerle bir araya geliyor" diye konuştu.

"SEÇİME HER ZAMAN HAZIRIZ"

Olası bir erken seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kalem, BTP'nin seçim hazırlıklarını tamamlamış bir parti olduğunu savundu.

"Bağımsız Türkiye Partisi her zaman seçime hazır bir partidir. Hiçbir partinin kısa sürede hazırlanamayacağı kadar hazırlıklıyız. Teşkilatlarımız çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" dedi.

"İTTİFAKLARA KAPIMIZ AÇIK"

İttifak tartışmalarına da değinen Kalem, geçmiş seçimlerde muhalefete destek verdiklerini hatırlatarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Geçmiş seçimlerde listelerimizi YSK'ya teslim etmemize rağmen Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylar bölünmesin diye aday çıkarmayarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekledik. Ancak sonrasında bunun karşılığını göremediğimizi düşünüyoruz. Buna rağmen biz milletimizin beklentisini esas alıyoruz. Genel Başkanımız Hüseyin Baş'ın da ifade ettiği gibi, ülkenin sorunlarının çözümü için 'amasız, fakatsız' bir birlikteliğe ihtiyaç var. Bu nedenle milletimizin talep ettiği her türlü iş birliğine ve ittifaka açığız."

Yargıtay'ın son verilerine göre BTP, yüzde 263,49'luk üye artışıyla son altı ayda Türkiye'de en fazla büyüyen siyasi parti olurken, parti yönetimi yıl sonuna kadar 125 bin üyeye ulaşmayı hedefliyor.

Muhabir: DOĞUKAN FİKRİ FİDAN