İzmir tarihinde yaşanmamış bir olaya sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AKP’ye geçişi bugün resmiyet kazandı. Daha önce kendisine yöneltilen parti değiştirme sorularını, "Milyonda bir bile AK Parti'ye geçme olasılığım yok. Olur da CHP ile ilişkilerimi koparmam gerekirse belediye başkanlığından da istifa ederim" sözleriyle kesin bir dille reddeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, resmen AKP saflarına katıldı.

Tugay'ın parti rozeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat takılırken, bu sürpriz transfer siyaset kulislerini hareketlendirdi. Bir yandan tepkiler büyürken, diğer yandan gözler başkanın geçmişte verdiği iddialı demeçlere ve yaşanacak yeni siyasi gelişmelere çevrildi.

Tugay AKP’ye geçti, Büyükşehir’den ilk istifalar geldi!
Tugay AKP’ye geçti, Büyükşehir’den ilk istifalar geldi!
İçeriği Görüntüle

TUGAY: “PARTİ DEĞİŞTİRMEK AİLE DEĞİŞTİRMEK GİBİ BİRŞEY”

Tugay, Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye transfer olduğu dönem, “CHP’ye gönül vermiş insanlara gönül vermiş birinin onların oyunu alarak, seçilmiş birisinin onların oyunu alarak kafasına göre parti değiştirmemesi lazım. Bunu defalarca söyledim. Bu etik olamaz. Siyaset yaparken topluma güven vermemiz lazım. Parti değiştirmek aile değiştirmek gibi bir şey. Sizi seçen insanların ne düşündüğünü bilmek lazım. Ben CHP’den istifa ediyorum aynı zamanda belediye başkanlığından da istifa ediyorum deseler bu kabul edilebilir bir şey. Bu kişisel bir karar olur” demişti.

“ANNEM EVLATLIKTAN REDDEDERİM, EŞİM BOŞARIM” DEDİ

Tugay, “Annem ‘seni evlatlıktan reddederim’ dedi. Eşim ‘seni boşarım’ dedi. Ayrıca AKP’nin şimdiki yönetim anlayışıyla bir şey yapmak mümkün mü? Bu iddiaların tamamı asılsız. Biz liyakat esaslı işe alım yapıyoruz. Demokrasi ile belediyeyi yönetiyoruz. Sadece tek bir kişiye sorarak icraat yapan bir partide bunlar nasıl olabilir? Dünya görüşümüzle uyuşmaz” ifadelerini kullanmıştı.

“İLKELERE ÖNEM VERİYORUM”

Başka bir yayında ise, “Böyle bir insan değilim. İlkelere önem veriyorum. İlkeleriniz yoksa sizi taşıyacak kolanlar yoktur. Dolayısıyla kolaylıkla yıkılıverirsiniz” demişti.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDERİM”

AKP’ye geçecek misiniz sorusuna farklı bir yayında ise, “Milyonda bir bile AKP’ye geçme olasılığım yok. Ben öyle bir insan değilim. Asla yapmam ama olurda CHP ile ilişkilerimi koparmam gerekirse belediye başkanlığından da istifa ederim” ifadelerini kullanmıştı.

“BEN CHP’Lİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Tugay bir programda yaptığı konuşmada, “Bu ülkeye asla ihanet etmem o ihanet içerisinde olan herkesle de o mücadeleyi yaparım. Ben CHP’li olmaktan gurur duyuyorum. Hiçbiriniz İzmir Büyükşehir Belediyesi veya ilçe belediyeleri yüzünden başınızı öne eğmeyeceksiniz. İzmir CHP’nin amiral gemisidir. Amiral gemisi olmanın gereğini yerine getireceğiz” diye konuşmuştu.

27 YIL SONRA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Birçok kez net biri olduğunu ve kararlarının değiştirmeyeceğini söyleyen Tugay, bugün AKP Genel Merkezi’nde Erdoğan tarafından rozet taktı. Böylece 27 yıl sonra İzmir, ilk kez AKP’li bir belediye tarafından yönetilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ