BATUHAN KAYA/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, beraberinde Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal; otizmli çocuklar ve aileleriyle Gündoğdu Meydanı’ndan Türkan Saylan Sanat Merkezi’nin önüne kadar yürüyerek otizm farkındalığı için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Aklımda çok fazla çalışma var

Otizmli çocukların kendilerini dövizler taşıyarak, konuşmalar yaparak kendilerini ifade ettiği ve sorunları anlattığı etkinlikte konuşan Tugay, “Sorunlarınızın genel kapsamını biliyorum. Ne kadar çok sayıda çocuğumuzun bundan etkilendiğinin farkındayım. Bunu da bir toplum sağlığı çalışması olarak görüyorum. Sonrasında ise bunu bir adaptasyon ve eğitim çalışması olarak görüyorum. Aklımda çok fazla çalışma var ve bunları da sizlerle, otizm aileleriyle sivil toplum kuruluşları ve diğer destekçilerle yapacağız. Bu konuda çalışacak akademisyenlerin de desteğini katarak yol alacağız. Otizm çocukları için parklar yaparak eğitim ve oyun alanlarını da onlara göre tasarlayacağız. Sporun otizmliler için çok yararlı olduğunu biliyoruz ve onlar için de istihdam yaratacağız”

Otizmlilerin üretime katılmasını sağlayacağız

İlçe belediye başkanlarıyla beraber etkin bir eylem planıyla otizmli çocukların hayatını kolaylaştırmak için harekete geçeceklerini söyleyen Tugay şöyle konuştu:

“Toplumun bu konuda bilinçli olması gerektiği gibi yerel yönetimlerin ve hükümetin huna destek olması lazım. Sizin kamunun şemsiyesi altında memnun olacağınız bir platforma birlikte taşıyacağız. Sizlerle birlikte hareket edeceğim. Bundan sonra da olduğu gibi her yerde olacağım. Sizler benim için değerlisiniz. ‘Otizmliler’ eğitilebilir ve eğitimle topluma tamamen uyum sağlayabilir ve de tamamen iş yapabilir hale gelebilir. Otizmli, evlerinde bazen kapalı bir yaşama maruz kalıyor, bu büyük haksızlık. Otizmlileri evden dışarı çıkarıp kentte yararlanmaları içi üzerimize düşeni yapacağız. Onların üretime katılmalarını sağlayacağız.”

Editör: Duygu Kaya