İzmir’in Torbalı ilçesinde, Selçuk Efes Havalimanı’ndan havalanan Türk Hava Kurumu’na ait Cessna-172 tipi eğitim uçağı, Kırbaş Mahallesi’ndeki mısır tarlasına düştü. Kazada 31 yaşındaki pilot Berfu Hatipoğlu yaşamını yitirdi. O anlara şahit olan bir vatandaş yaşanılanları anlattı. Çoban, "Patlama olur diye kimseyi yaklaştırmadım" dedi.
"Patlama olur diye kimseyi yaklaştırmadım"
Uçağın düştüğü tarlanın sahibi Ali Çoban, sabah tarlada çalışırken uçağın süzüldüğünü ve ardından patlamaya benzer bir ses duyduklarını söyledi. Yanında oğlu ile uçakta olanları kurtarmak için koştuklarını aktaran Çoban, “Geldim buraya, 'Kimse var mı? Yaralı var mı?' dedik. Ses çıkmadı. Gelen arkadaşları da ben yaklaştırmadım, benzin kokusu vardı. Patlama olur diye kimseyi yaklaştırmadım. Hemen jandarmayı aradım. 10 dakika sürmedi hemen geldiler” dedi.
Olayın ardından jandarma ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı ve gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Uçağın dik bir şekilde burnu üzerine düştüğü belirtildi.