Torbalı Devlet Hastanesi'nde yangın
Torbalı Devlet Hastanesi'nde yangın
İçeriği Görüntüle

Torbalı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk oturumu, Belediye Başkanı Övünç Demir başkanlığında Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Filistin halkına kimse zulmedemez, hepsini lanetliyorum

Toplantı, Başkan Demir’in Filistin’de yaşanan saldırıları kınamasıyla başladı.Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Filistin’e destek olmak amacıyla yaptığı konuşmada “Filistin’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle İsrail’i lanetliyorum. Televizyonlarda etkilendiğimiz hayat hikayelerinetanık olduğumuz birçok olaya şahit olduk ama biliyorsunuz Jadoua diye 10 yaşlarında bir kardeşimiz, kardeşini İsrail’in zulmünden kurtarmak için kilometrelerce yol yürüdü. Şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bebek katleden kim olursa olsun lanetliyorum. Bebek öldürenlerden ne dost olur ne de işbirlikçi. Bebek katilleri en ağır bir şekilde kamuoyu önünde cezalandırılmalıdır. Bu nedenle İsrail’in yapmış olduğu soykırım derecesindeki katliamı hep birlikte buradan da lanetleyelim. Devletimizin resmi kayıtlarına göre Filistin’de 47 zabıt defterinde 171 bin 306 adet Türklere ait tapu bulunuyor. Bunların 133 bin 365’i özel mülk 37 bin 671’i ise Türk vakıflarına ait. O topraklar bizlerin de toprakları sayılır. O yüzden Türk devletinin topraklarına kimse göz dikemez. Filistin halkına kimse zulmedemez. Hepsini lanetliyorum. Buradan da elimizden gelen tüm desteği Filistin halkına vereceğimizi vurgulamak istiyorum. Her oturumu açmadan önce saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlıyorduk. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına ki böyle huzur içerisinde yaşıyorsak onlara borçluyuz. Bir de bugünün anısına da Filistinli kardeşlerimiz anısına sizleri saygı duruşuna davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Avrupa destekli projeye yeşil ışık

Gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında, tüm kararlar oy birliği ile kabul edildi. Alınan kararlar kapsamında GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin talebi doğrultusunda Torbalı ve YazıbaşıMahalleleri’nde park alanları içinde trafo alanı belirlenmesine ilişkin imar planı değişiklikleri kabul edildi. Mecliste ayrıca belediyenin norm kadro cetvelinde güncellemeler yapılırken, Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü kadrosunda derecelendirme değişikliğine gidildi. Belediyenin 2026 yılı performans programı, bütçesi ve gelir tarifeleri Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonu’na havale edilirken, Dirmil Mahallesi’nde bulunan bir parka geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden eski muhtarın hatırası için “Engin Güzelaydın Parkı” adı verilmesi kararı alındı. Mecliste ayrıca Büyükşehir tarafından 2009 Model SOLO tipi otobüs bedelsiz bir şekilde Torbalı Belediyesi’ne hibe edildi. Mecliste alınan bir önemli karar ise Torbalı Belediyesi, Avrupa Birliği’nin desteklediği AB-Türkiye İklim Değişikliği Hibe Programı (EU-TR ClimateChange Grant Programme – CCGAP) kapsamında “Extending the Life of Post-Consumer Textiles by Changing the Mindset of Public Through Collection, Recovery and Upcycling (PostConsuCircle)” isimli proje kapsamında hibe desteği alınması için Başkan Demir’e yetki verildi. Proje ile tüketim sonrası tekstillerin ömrünün uzatılması, geri kazanımı ve yeniden değerlendirilmesi sağlanacak.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ