2011 yılında ilki düzenlenen Toprak Sahne Tiyatro Festivali, dolu dolu içeriği ve enerjisiyle bu yıl 25-26-27-28-29 Temmuz da Urla’da 10.kez “Merhaba” diyor. Türkiye’nin her yerinden katılacak özel profesyonel ve kurum tiyatrolarının katılacağı festival yine Urla’nın mahallelerine, köylerine ve sokaklarına tiyatro götürecek.

5 gün sürecek festivalde Bademler, Özbek, Balıklıova, Uzunkuyu,Barbaros köylerinde ve Urla merkeze kurulacak meydan sahnesinde, Atatürk Kültür Merkezi ‘nde  çocuk ve yetişkin tiyatro oyunları sahnelenecek.

Festival süresince 250 tiyatro sanatçısı çadırda konaklayarak birlikte sanatsal bir üretim sürecine girecekler. 15 Haziran da son bulacak Festival başvuruları Toprak Sahne Tiyatrosu web sitesi üzerinden yapılacak.

 “Urla’nın mahallelerinde, köylerinde , sokaklarında tiyatro var!” sloganıyla gerçekleşecek festivale birçok akademisyen, usta tiyatro sanatçıları ve yurtdışı tiyatro ekipleri de misafir olacak.

Festivalin son gününde ise 5 gün boyunca seyirci karşısına çıkan oyunlar arasından “Festivalin En’leri” seçilecek.

3ing

Bireysel katılımcılar da katılabilecek

Festival bu yıl herhangi bir ekiple bağı olmayan bireysel katılımcıları da ağırlayacak. Bireysel katılımcılar da  atölyelere katılarak festival heyecanına ortak olabilecekler.

Toprak Sahne Tiyatrosu Temmuz ayında tüm İzmir’i festivali takip etmeleri için Urla’ya davet ediyor.

Festivale başvurmak isteyen tiyatro ekipleri www.topraksahnetiyatrosu.com.tr adresinden başvuru yapabilecekler.

Editör: Duygu Kaya