Gizem TABAN/İZ GAZETE- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlık tarafından yapılan Buca Cezaevi alanı imar planlarına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) CHP Meclis Grubu tarafından açılan davada ara karar çıktı. İzmir 4. İdare Mahkemesi, planların yürütmesinin durdurulması talebini reddetti. Planların iptali istemiyle ilgili süreçte ise henüz bir karar çıkmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bizden yana çıkacağına kuşkum yok

Mahkemenin, planların yürütmesinin durdurulması talebini reddetmesine ilişkin verdiği ara kararı değerlendiren Başkan Tunç Soyer, “Bu, hukuki süreç içinde ileri gider geri gelir, farklı farklı seyreder ama sonucun bizden yana çıkacağına hiç kuşkum yok. Hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeni bir Türkiye kuruluyor

‘Millet İttifakı iktidara geldiğinde söz konusu Buca Cezaevi imar planları rafa kalkacak mı?’ sorusuna yanıt veren Başkan Soyer, “Her ortamda ısrarla, ‘Bir şey değişecek, her şey değişecek’ derken tam da bunu kastediyorum. Türkiye, yeni bir Türkiye’ye doğru eviriliyor, değişiyor. Yeni bir Türkiye kuruluyor. Bu Türkiye, doğayla daha uyumlu, adaletin olduğu, eşitliğin olduğu, hakkaniyetin olduğu demokratik bir Türkiye olacak. Demokratik bir Türkiye’de de bir kamu malı hiçbir şekilde peşkeş çekilemeyecek” diye konuştu.

Editör: Duygu Kaya