AFAD'dan alınan bilgiye göre, merkez üssü Hatay Defne olan saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem şiddetli şekilde hissedilirken, vatandaşlar panikle kaçtı. Hatay'daki deprem, Mersin, Diyarbakır, Adana, Alanya ve Mardin'de de hissedildi. Kentte yıkılan binaların olduğu öğrenildi. Öte yandan bir deprem haberi de Samandağ'dan geldi. Burada da 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kısa süre arayla yaşanan depremler, vatandaşları sokağa döktü. Büyük panik yaşayan depremzedeler, çevredeki güvenli bölgelere kaçmaya çalıştı. Bazı depremzedelerin ise gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Hatay'da meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yaralanan bazı vatandaşlar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
AFAD'dan alınan bilgiye göre, merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem merkez üssünün yanı sıra Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana ve Mersin'de de şiddetli şekilde hissedildi. Depremin panik oluşturduğu Hatay'da onlarca ambulans hareket etti. Dörtyol ilçesinde de deprem nedeniyle yaralanan bazı vatandaşlar ambulanslarla Devlet Hastanesi Acil Servisine getirildi. Panik yaşatan deprem nedeniyle sahada ekiplerin araştırmasının sürdüğü bildirildi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz