Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası(BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, hapishanede sağlık durumuna dikkat çekerek ilaç verilmemesine itiraz ettiği hasta mahpus Mehmet Çıtlak yaşamını yitirdi.
Türkmen, cezaevi yönetimine Çıtlak'ın sağlık sorunlarını ifade ederek ilaç verilmesini istediği için darp edilmiş, kötü muameleye maruz kalmış ve hücre cezası almıştı. Türkmen'in ardından Çıtlak da hücre cezası almış, koğuşu değiştirilmişti.
Türkmen, o mahpusun yaşamını yitirmesine sosyal medya hesabından isyan etti:
Mehmet Çıtlak’ı hatırladınız mı? Sapasağlam girdiği cezaevinden bugün ölüsü çıktı. Göz göre göre öldürdüler. Ölmeden çıkarmadılar. Allah belanız versin! Allah belanızı versin! Allah belanızı versin! Sorumluları mutlaka hesap verecek!

"SAĞ ÇIKAMAYABİLİR SESİNİ DUYUN" DEMİŞTİ
Gaziantep'te ücretlerini almak için direnişe geçen Sırma Halı işçilerini ziyaretinde yaptığı konuşma nedeniyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla 16 Mart'ta tutuklanan ve 12 Mayıs'ta tahliye edilen Türkmen, Gaziantep E Tipi Cezaevi'nde hücre cezası almıştı.
Edinilen bilgiye göre Türkmen, 5 Mayıs'ta hapishanedeki hasta mahpus Çıtlak'a ilaç verilmemesi ve tedaviye erişiminin engellenmesi üzerine duruma tepki göstererek cezaevi yönetimine tedavi hakkını hatırlatmak istemişti. Türkmen, çabası sonrası gardiyanlar tarafından onur kırıcı muameleye uğramış, sözlü ve fiziki müdahaleyle hücreye konulmuştu.
Türkmen, tahliye edildikten sonra Çıtlak'ın durumunu şu sözlerle anlatmıştı:
Cezaevindeyken Mehmet Çıtlak’la aynı koğuştaydım.
Mehmet Çıtlak, cezaevine girdiğinde sapasağlamdı, bir süre sonra ağrıları arttı ve yatalak hale geldi. 2-3 kişinin yardımı olmadan tuvalete bile gidemiyordu. Trabzonlu bir tır şoför, Antep'te tutuklu ve Antep'te hiçbir tanıdığı yok.
Bu adamın cezaevinde olmaması gerekiyor.
Durumunu ısrarla dile getirdiğim için hücreye atılmış, ardından koğuşum değiştirilmişti. Mehmet Çıtlak sonunda ameliyat edilmiş. Ama artık çok geç olabilir.
Sapasağlam cezaevine giren birinin oradaki koşullar yüzünden ölüsü çıkacak.
Cezaevine sağ salim girdi, sağ çıkamayabilir. Sesini duyun!




