İZ GAZETE - 2013’te Koruma ve Güvenlik personellerinin her ay aldıkları maktu mesai ücretleri TBMM meclisinde K cetvelinden kaldırılmıştı. 2014'ten bu yana KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen sendikasının sürdürmüş olduğu mücadele sonucunda İzsu Genel Müdürlüğü'nde sendika temsilcisi İsmet Ahmet Bademli tarafından açmış olduğu dava sonucunda güvenlikçiler maktu mesai ücretlerini almaya hak kazanmıştı. Kazanılan dava sonucunda mesailerin en alt kademeden veren İzsu Genel Müdürlüğü, sendika ve güvenlik personellerinin mücadelesi  sonucu İtfaiye ve zabıta mesailerinin %50 si kadar verilmesini meclis gündemine getirdi.

Mesailerin ödenmesi şartı her güvenlikçinin kuruma karşı dava açması ve kazanması koşuluyla verilecek.

Davaların kazanılması halinde;

2015 yılı için, 170 TL 
2016 yılı için, 200 TL
2017 yılı için, 240 TL 
2018 yılı için, 330 TL olarak verilecek. 

İZSU Genel Müdürlüğü'nde çalışan 200’e yakın güvenlik görevlisinin bir çoğu dava sürecini başlattı. Tüm Bel-Sen Disiplin Kurulu üyesi  ve güvenlikçi Zeki Falay "Şimdilik bu bizim için bir kazanımdır. 2013’e kadar almış olduğumuz maktu mesai ücretleri bir anda elimizden alınmıştı. Yılmadık mücadele ettik. Türkiye’nin bir çok ilinde Sendikamız tarafından açtığımız davalar kazanıldı. İZSU iş yeri temsilcimiz Ismet Ahmet Bademli üzerinden açtığımız dava İZSU’da 2016 yılında kazanıldı. Fakat çalıştığımız kurum dava açmadan bu ücretleri veremeyeceklerini söyledikten sonra sendikamız üyesi 84 mesai arkadaşımla birlikte dava sürecini başlattık.
2013-2014-2015-2016 ve 2017 olmak üzere geriye dönük davalarımız bir bir sonuçlanmaya başladı. Başta Daire Başkanımız, sendikamız ve İZSU bürokratları yapmış olduğu çalışmayı meclis gündemine taşıdı  ve bugün meclisten geçti. Bu bizim için atılmış bir adımdır. Ama %50 olarak verilen tutarın tamamını almak için görüşmelerimiz ve  hukuksal olarak mücadelemiz sürecek. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: Haber Merkezi