TUGAY CAN - CEREN DUMAN / İZ GAZETE - Güçbirliği Holding’e ait iplik üretimi yapan Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan tekstil fabrikasının işçileri geriye dönük maaş ve kıdem tazminatları alacaklarının 3 aydır ödenmemesi sebebiyle Umurbey İş Hanı’nın önünde Güçbirliği Holding sahibi Kemal Zorlu’ya seslendikleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması öncesinde sık sık sloganlar atan işçiler ‘İşçiler burada Kemal Zorlu nerede’ sloganları attı.

‘600 KİŞİ BU MAĞDURİYETİ YAŞIYOR’

Türk-İş’e bağlı Teksif Sendikası’nda örgütlü durumda olan Güç Birliği Tekstil İşçileri adına basın açıklamasını okuyan Faruk Aksoy bugüne kadar sendika tarafından yapılan görüşme taleplerinin olumsuz sonuçlandığını belirtti. Fabrikanın çeşitli bankalara borcu nedeniyle hacizli durumda olmasının işçilerin alacaklarını almaları konusunda önlerini tıkadığı hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“30 Mayıs 2016 tarihinde hiçbir gerekçe gösterilmeden işten ayrılmak zorunda bırakıldık. 3 yıla yakın bir zamandır bize herhangi bir açıklama yapılmadı. Yasal yollara başvurduk yine de karşımızda bir muhatap bulamadık. Bu zaman zarfında iş bulan da oldu bulamayan da. Ortalama aileler ile beraber 600 kişi bu mağduriyet yaşıyoruz.”

‘TÜM HAKLARIMIZ ÖDENİNCEYE KADAR…’

Basın açıklamasını okuyan Aksoy, ‘Her fırsatta kendini işçi dostu olarak niteleyen Kemal Zorlu’ya sesleniyorum’ diyerek “Tüm haklarımız ödeninceye kadar her 15 günde bir eylem ve basın açıklamamızı da İzmir'in çeşitli yerlerinde ve Kemal Zorlu ya ait diğer işyerine devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca “Bizler yardım istemiyoruz sadaka istemiyoruz çocuklarımızın geleceğini yok olmasını istemiyoruz uzun seneler gençliğimizin en güzel çağlarını feda ettiğimiz ve dişimizde tırnağımıza kazandığımız paramızı ve haklarımızı istiyoruz.” denildi.

Hukuki sürecin işçilerden yana olana değin ellerinden gelen mücadeleyi gerçekleştireceklerini kaydeden Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım “Emeğinize sahip çıkmak adına bu mücadeleye verdiğiniz destekten dolayı hepinizi sevgi ile kucaklıyorum. Burada mağdur olan 150 işçi sadaka değil kendi haklarını istiyorlar. Bundan sonraki süreçte sonuna kadar yanınızda bulunacağımızı bilmenizi isteriz.” diye konuştu.

‘SADECE HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ’

Gazetemize konuşan Güçbirliği Tekstil işçisi Adile Bölükbaşı “Kızımı orada çalışırken doğurdum. Zorla mesaiye bırakıldım . Süt iznim var bir sürü hakkım var, emeğim var, hiçbir ödenmedi. Hiçbir söz yerine getirilmedi. Fabrika açılacak denildi açılmadı. Tazminatlar verilecek denildi, verilmedi. Herkes rahata rahat yatağında yatıyor.” dedi.

Bir diğer Güçbirliği Tekstil İşçisi İsmail Avcu ise 19 yıldır fabrikada çalıştığını hatırlatarak Kemal Zorlu’ya seslendi.

Avcu, “Bu kadar işçinin vebali boynundayken geceleri nasıl uyuyor ben merak ediyorum. Biz yeri geldi fabrikanın elektrikleri kesildi TOSBi’ye gidip yalvardık. Bunu fabrika için yaptık. Bunun karşılığı bu değildir. Kendisine bunu yakıştıramadım. Biz bir şey istemiyoruz. Sadece hakkımız olanı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi