TUGAY CAN / İZ GAZETE - Geçtiğimiz Mayıs ayında sendikalı oldukları gerekçesiyle çalışanlarını işten çıkaran Hugo Boss şirketi, bilboard kiralayarak işçi aramaya başladı. Şirketin bu şekilde işçi araması büyük tepki çekerken, konuyla ilgili gazetemize konuşan TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy "Bilboardlar'la işçi aramaları ne kadar vahim bir durumda olduklarının kanıtıdır." dedi.

SADECE TOPLU SÖZLEŞME İSTİYORLARDI

TEKSİF'e üye oldukları için işten çıkarılan ve baskı gören Hugo Boss çalışanları, organize sanayi önünde yaptıkları eylemlerini mağaza önüne taşımış, işçiler konuyla ilgili "Dünyanın en zenginlerini giydiriyoruz ama iş güvencesi olmadan asgari ücrete çalışıyoruz. Tek istediğimiz toplu sözleşmeli çalışmak" ifadelerini kullanmıştı.

GENEL MÜDÜR DEĞİŞMİŞTİ

Hugo Boss şirketinin ayrıca, sendikalı işçilere yönelik düşmanca tutumu uluslararası denetim örgütlerinin raporları ve mahkeme kararları ile belgelenen fabrikanın genel merkezi, kaybettiği imajını düzeltmek için harekete geçmiş ve fabrikanın genel müdürünü değiştirmişti. Yeni gelen müdür ise işçilerle yaptığı toplantılarda sendikal haklara saygı duyacağını açıklamış, ancak  şirket yönetiminin bu adımına rağmen, hâlâ fabrikada örgütlenme çalışması yürüten TEKSİF üyesi sendikalı işçilerin işten çıkarmaya devam etmişti.

BİLBOARD İLE İŞÇİ ARIYORLAR

Hugo Boss şirketinin bu tutumu kamuoyunda büyük tepki çekerken, Hugo Boss şirketinden bir skandal daha geldi. Hugo Boss şirketi İzmir Büyükşehir Belediyesi bilboardlarını kiralayarak işçi aradıklarını ilan etti. Sendikalı işçilerini işten çıkaran firmanın bu şekilde çalışan araması büyük tepki çekti.

"NE KADAR VAHİM DURUMDA OLDUKLARININ KANITIDIR"

Konuyla ilgili gazetemize konuşan TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy "Hugo Boss şirketine karşı verdiğimiz mücadelede haklı olduğumuzu herkes gördü. Onlar zamanında işçi alımını muhtarlar, belediyeler ile gerçekleştiriyorlar. Bilboardlar'la işçi aramaları ne kadar vahim bir durumda olduklarının kanıtıdır. Utanmasalar yakında sokaktan insanları yalvararak işe almaya çabalayacaklar." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi