BUĞRA KIZILKARA/İZ GAZETE- Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) grev kararı doğrultusunda hekimler, acil servisler dışında Türkiye'nin dört bir yanında iş bıraktı. Sağlık sistemiyle, ücret politikalarıyla ve çalışma koşullarıyla ilgili sorunları olduğunu dile getiren hekimler, yaptıkları basın açıklamalarıyla seslerini duyurmaya çalışıyor.

'TEMEL ÜCRET İSTİYORUZ'

Yeşilyurt Devlet Hastanesi, Ege ve Dokuz Eylül Üniversite Hastaneleri, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere birçok hastanede bir araya gelen İzmir Sağlık Platformu üyesi sağlık emekçileri hastanelerde basın açıklaması yaparken, Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde toplanan sağlık emekçileri, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yürüyüş düzenledi. "Oyalama değil hakkımızı istiyoruz, yoksulluk sınırının üzerinde insanca yaşayacak temel ücret istiyoruz" yazılı pankart taşınan yürüyüşte sık sık “Sağlık ekip işidir", "Bakan Fahrettin ve bizi kahrettin" ve “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından açıklama yapan İzmir Tabip Odası Yöneticisi Zeynep Altın, iktidarın savunduğu ve uyguladığı sağlık sisteminin toplum sağlığı için artık önemli bir risk halini aldığını ve bu sistemin yürütülmesinin olanaksızlaştığını vurguladı.

‘KORUMAK YERİNE RİSKE ATIYOR'

Korona virüsü salgınının mevcut sağlık sisteminin, toplum sağlığını korumak bir yana daha da riske attığını çok acı bir şekilde gösterdiğini ifade eden Altın, “Halkın sağlığını tehlikeye atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri, iş özel sağlık işletmeleri ve zenginleri korumaya yönelik politikalara gelince hiçbir sınır tanımamış; salgın döneminde dahi bu anlayışından vazgeçmemiştir. Yüzbinlerce insanımız, yüzlerce sağlık çalışanı yaşamını yitirirken; onlar sağlık sistemlerinin, şehir hastanelerinin güzellemeleriyle günlerini geçirmektedirler” dedi.

Editör: Haber Merkezi