NİL KAHRAMANOĞLU / İZ GAZETE- DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 7 No’lu Şube’nin örgütlü durumda bulunduğu İzmir Metro A.Ş.’de çalışan temizlik işçileri için 425 liralık gıda çeki verilmesi yönünde karar alındı. Süreci gazetemize anlatan Genel-İş Sendikası İzmir 7 No’lu Şube sekreteri Uğur Nazlıoğlu İz Gazete’ye konuştu. 
 



Çalışan temizlik işçilerinin 2018 yılında Metro A.Ş. bünyesine alındığını ifade eden Nazlıoğlu, “Taşeron sürecinde sendikamızda örgütlenmeye başlayan İzmir Metro A.Ş. temizlik işçileri 2018 Nisan ayı itibariyle İzmir Metro A.Ş. bünyesine alınmış ve KHK’nın işaret ettiği Yüksek Hakem Kurulu’nda bağıtlanmış Toplu İş Sözleşmesi’nin (TİS) gereklerinden faydalanmaya başlamışlardır. Ancak KHK işçilerinin mücadelesi üzerine başka şirket veya belediyelerde imzalanabilmiş Yüksek Hakem Kurulu (YHK)Toplu İş Sözleşmesi’nin harici kazanımlar yaratmış süreç, Metro A.Ş.’de iş kolundaki engellerden dolayı yaşanamamıştır” diye konuştu.

'BU AY VERİLECEK'

Nazlıoğlu temizlik işçilerinin herhangi bir hak kaybı yaşamaması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Yapılan görüşmeler neticesinde temizlik işçilerinin lehine bir karar verildiğini belirten Nazlıoğlu, “Buna karşın başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve tüm idari kadroyla yapılan görüşmeler neticesinde İzmir Metro A.Ş temizlik işçileri için yönetim kurulu kararı alınmış ve İZENERJİ işçilerine verilen 425 TL’lik gıda çeki geriye dönük uygulanmak üzere bu ay itibariyle Metro A.Ş.’deki temizlik işçilerine de verilmeye başlanmıştır” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi