İZ GAZETE - Aliağa Belediyesi'ndeki işlerinden çıkarılan işçilerin başlatığı Aliağa Direnişi 83. gününe girdi. Dün belediye önünde bir basın açıklaması yaparak, yaşadıklarının sosyal bir cinayet olduğunu söyleyen işçilere İZENERJİ işçilerinden destek geldi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde buluşan işçiler bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, AKP iktidarının uyguladığı neoliberal politikalar sonucunda kuralsız, güvencesiz ve taşeron çalışma biçimlerinin yaygınlaştığına dikkat çekildi.

"AKP'NİN YARATTIĞI KRİZİN FATURASI İŞÇİLERE KESİLİYOR"

"AKP ve onların yandaşları tarafından çıkarılan bütün yasalar işverenlerin, kuralsız çalıştırma sistemine göz yummakta, işçilerin çalışma  koşullarını esnek ve güvencesiz kılmaktadır. Bunlar yetmezmiş gibi AKP iktidarı, işçilerin tek güvencesi olan kıdem tazminatına patronların cepleri daha fazla dolsun diye saldırmaktadır. İşçilerin dişiyle,tırnağıyla, alın teriyle biriktirdiği kıdem tazminatlarımızın kaldırılmasına, bedeli ne olursa olsun müsade etmeyeceğimizi, bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağımızı, burdan bir defa daha bildiriyoruz. AKP iktidarının  ve onun patronlarının yarattığı krizin faturası işçilere kesilmeye devam ediyor." denilen açıklamada, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın işçi kıyımı yapmasına tepki gösterildi. 

"MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

"187 işçinin işine Aliağa Belediyesi tarafından son verildi. Disk Genel İş 5 No'lu Şube üyesi 187  işçi işlerine geri dönmek için, 17 Mayıs'tan bu yana, 83 gündür Aliağa Demokrasi Meydanında direniyor. Bizler İz Enerji işçi meclisleri olarak direnişteki işçi kardeşlerimiz için, bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden başlayarak, Aliağa demokrasi meydanına kadar sürecek bir yürüyüşü buradan başlatıyoruz." şeklinde konuşan işçiler Aliağa Belediyesi'ni uyardı.

İZENERJİ işçileri 187 işçinin işlerine geri alınmasını talep etti ve "Aksi takdirde işçi kardeşlerimiz işe iade edilene kadar onlarla dayanışma içinde olacağımızı,mücadeleden vazgeçmeyeceğimiz burdan bir defa daha haykırıyoruz. İşçilerin örgütlü mücadelesi sermayeyi yenecek!" dedi.

İşçiler basın açıklmasından sonra Aliağa'ya doğru yürüyüşe geçti.

Editör: Haber Merkezi