Ümit Kartal / İz Gazete - 1 Mayıs’a dair çalışmalarına hız veren sendikalardan Türk-İş’e bağlı Deriteks Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz ve Örgütlenme Uzmanı Cihan İşçi gazetemizi ziyaret ederek çalışmalarına dair bilgiler verdi. 11 yıldır 1 Mayıs’a ‘Bütün ülkelerin işçileri birleşin’ pankartı ile çıktıklarını ifade eden Alagöz, “Bu yıl da ortak bir 1 Mayıs kutlamasının çabası içerisinde olacağız” dedi.

'AYRI YERLERDE OLMAK OLMAZ'

“Türkiye ve dünyadaki savaş gündemdeyken, istihdam bürolarının açılması ve kıdem tazminatının kaldırılması gündemdeyken, örgütlenme önünde ciddi engeller varken, düşünce özgürlüğü kalmamışken, ayrı yerlerde olmak olmaz” diyen Alagöz, 1 Mayıs’a ‘birlik günü’ olarak baktıklarını ifade etti.

Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun kararının yanlış aktarıldığını söyleyen Alagöz, “Karar Çanakkale ile birlikte 81 ilde 1 Mayıs kutlanmasını içeriyor. Merkezi olarak da Çanakkale denilmiş. Bu İzmir’de de kutlanmasının önünde engel değil. Tüm illerde coşku ile kutlanacak. Biz de İzmir’de Türk-İş’e bağlı diğer sendikalarla birlikte, Gündoğdu Meydanı’nda olacağız ve konferderasyon ayrımı yapmadan 1 Mayıs’ı anlamına uygun kutlayacağız” dedi. Alagöz, yıllardır 1 Mayıs’ın İzmir’de birleşik kutlanmasının önemine vurgu yaptı.

'İŞÇİLERİN BİRLİĞİ, HALKLARIN KARDEŞLİĞİ İÇİN'

“Başta üyelerimiz olmak üzere, İzmir’in tüm işçi ve emekçilerini, işçilerin birliği ve halkların kardeşliği için, daha iyi bir gelecek için, haklarımızın elimizden alınmasına karşı, hiçbir ayrım gözetmeden 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya çağırıyorum”diyen Alagöz, özellikle sendikasız iş yerlerinde 1 Mayıs çalışması yürütmeyi önemsediklerini ifade etti. 

Editör: Haber Merkezi