Eğitim- İş İzmir 1 Nolu Şube Urla Temsilciliği, 80.Yıl Gazi Ortaokulu’nda görev yapan bir müdür yardımcısının saldırıya uğramasına tepki göstererek bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Yapılan açıklamada, “Şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz! Şiddet, çocuğa da kadına da memura da işçiye de yapılsa, hatta can dostlarımız, hayvanlara da yapılsa şiddettir ve mazur görülemez. Bizler sürekli arkadaşlarımıza yapılan saldırıları kınamaktan yorulduk ama önlem alınmadığı sürece mağdurlar arttığı sürece meydanlar giderek dolacak” denildi.

'YETER DİYORUZ'

“İlçemizdeki bir lisede farklı zamanlarda iki kadın üyemize yapılan saldırıların ardından Bademler İlkokulu ve Ortaokulu’nda bir velinin sürekli olarak müdüründen öğretmenine yardımcı personeline kadar eğitim çalışanlarına zarar vermesi haberini aldık. Bunun şokunu atlatamadan şimdi de 80.Yıl Gazi Ortaokulu’nda müdür yardımcısına yapılan saldırıyla bir kez daha sarsıldık. Yeter diyoruz! Eğitim çalışanları başta olmak üzere tüm kamu personeli arkadaşlarımıza yapılan, kadınlara yapılan saldırılar bir son bulsun artık!" denildi.

'ŞİDDETLE KINIYORUZ'

Yapılan açıklamada, "Eğitim çalışanlarımıza yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Eğitim çalışanlarımızın yaşadığı bu olayların sorumlusu, sendikamızın tüm eleştiri ve uyarılarına rağmen eğitimde yaşanan sorunlara ve şiddet olaylarına seyirci kalan, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıranlardır. Okullarımızda güvenlik personeli yok ve bu ihtiyaç karşılanmıyor. Okul idarecilerimiz, zor koşullarda üstlerine sorun aktarmamak adına görev yapmaya çalışmaktadırlar. Çünkü biliyoruz ki okullara ödenek yollanmıyor, okul aile birlikleri bağış topluyor, veli şikayet ediyor ve yine soruşturmaya uğrayan öğretmen ve idareciler oluyor. Mesleğimizi sağlıklı, güvenli ve mesleki onurumuza yakışır bir şekilde icra edebilmemiz için biz eğitim çalışanlarına acilen kulak verilmelidir. Okullarda şiddetin son bulması için acilen gerekli adımlar atılmalı, hiç kimse şiddetin uygulayıcısı ya da hedefi haline getirilmemelidir. Bu konuda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi ve okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Editör: Haber Merkezi