Şanlıurfa'da sel felaketi yaşandı. Yaşanan felakette 14 kişi hayatını kaybederken, 71 kişi de yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Selle ilgili sosyal medyada paylaşılan bir görüntü ise dikkat çekti. Taşan derenin sularına kapılan yaşlı adam cep telefonu ile görüntü çeken bir vatandaştan yardım isteyerek gündem oldu.

Selde sürüklenen kişinin 63 yaşındaki Reşat Ayva olduğu ortaya çıktı. Ayva, Balıklıgöl Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından evinde dinlenmeye geçti. Ayva'nın ayak ve el parmaklarından engelli olduğu ve sel sularına kapılması sonucu vücudunun birçok bölümünde yara meydana geldiği görüldü.

Selde 2 kilometre sürüklendiğini ve 4 genç tarafından kurtarıldığını belirten Ayva, "Aracımız sel sularına kapılmasın diye halatla direğe bağlayacaktım. Ayağım kaydı suyun içerisine girdim. İki kilometre boyunca sürüklendim. Elimi uzattım, su bir metre yükselmişti, beni görenler ondan dolayı yardıma gelemiyordu. Daha sonra dört genç gelip beni kurtardı. Ambulansı çağırdılar, beni hastaneye kaldırdılar. Sonra battaniyeye sardılar." dedi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz