Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Doruk mezrasında gökyüzünden düştüğü iddia edilen gizemli cisim, köylüleri şaşkına çevirdi. 85 yaşındaki Fehime Ekici’nin evinin bahçesine düşen ve göktaşı olduğu değerlendirilen yaklaşık 20 kiloluk cisim analiz için uzmanlara gönderildi.
"Göktaşı olduğunu değerlendiriyoruz"
Taşın göktaşı olduğunu değerlendirdiklerini kaydeden Ekici, "Düştüğü yer belli zaten. Yani o ateş topu gibi düştüğü için orayı böyle top şeklinde çukurlatmış. Taşlar dağılmış, etrafa yayılmıştı. Dediğim gibi göktaşı olduğunu düşünüyoruz. Analize gönderdik. Sonuçlarını bekliyoruz. Sonrasında ise taliplerini bekliyoruz. Yani en büyük parçası yaklaşık 3,5 kilogram. Düştüğü yerde dağılmıştı tabi biz bunları topladık, yaklaşık 15-20 kiloya yakın taş var. En büyük parçası yaklaşık 3,5 kilogram. Normal taşlardan daha ağır geliyor. Bir analizden çıksın sonuçları. Ona göre artık değerlendireceğiz" diye konuştu.
"Anneler Günü hediyesi gökten geldi"
Anneler Günü hediyesinin gökten indiğini şakacı bir üslupla dile getiren Fehime Ekici ise, "Benim çocuklarım taş düştüğü gün Elazığ’da idi. Akşam Elazığ’dan geldiler. Oğlum Fahri dedim, ’korkarım başımıza ateş yağacak’ dedim. ’Niye anne’ dedi. Dedim ’gökten böyle büyük bir ateş parçası düştü. Yıldırım gibi. Sanki ateş yağıyor. ’Nereye düştü’ dedi ’anne, hele gidelim bakalım’ dedi. Dedim ki, ’vallahi bilmem, işte kapının önüne doğru düştü.’ Gece gidip baktılar, bulamadılar. ’Oğul gece vakti bulunmaz’ dedim. Çocuklarım eve geç geldi zaten. Gündüz baktıklarında ’buldunuz mu oğlum’ dedim. ’Tabii ki bulduk anne’ dedi. Anneler Günü’nde hediye yağdı başımıza" şeklinde konuştu.