Selçuk'ta 2018 yılında zemin etüdü tamamlanan ve 1 Ekim 2020'de ihalesi yapılan TOKİ konutları, “555 iş günü içinde teslim edilecek” denilmesine rağmen hâlâ teslim edilmedi. Yedi yıldır teslim edilmeyen TOKİ konutları, düzenlenen toplantıyla yeniden gündeme geldi. CHP Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, amaçlarının şov yapmak değil, mağduriyet yaşayan hak sahiplerinin sorunlarına kalıcı çözüm üretmek olduğunu vurguladı.

Onbaşıoğlu, Efes Selçuk Kent Konseyi öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda, yıllardır konutlarının teslim edilmesini bekleyen TOKİ hak sahiplerinin ilk kez doğrudan muhataplarıyla bir araya geldiğini söyledi.

Efes Selçuk’ta 9. İzmir Mizah Festivali coşkusu
Efes Selçuk’ta 9. İzmir Mizah Festivali coşkusu
İçeriği Görüntüle

Selçuk’ta Toki̇ Mağduriyeti Masaya Yatırıldı Şov Değil, Çözüm Peşindeyiz (1)

“CİDDİ MAĞDURİYET YARATIYOR”

TOKİ Selçuk Konutları sürecinin uzun zamandır ciddi mağduriyetler yarattığını ifade eden Onbaşıoğlu, defalarca açıklanan teslim tarihlerinin tutulmadığını, iktidar partisinin yerel ve bölgesel temsilcilerinin ise birbiriyle çelişen açıklamalar yaptığını dile getirdi. Onbaşıoğlu, bu durumun, hak sahipleri açısından belirsizliği daha da artırdığını vurguladı.

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in TOKİ mağdurlarının karşısına çıkarak sorumluluk aldığını belirten CHP İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu; “Halkın karşısına çıkmak, soruları dinlemek ve çözüm için çaba göstermek gerçek hizmettir” dedi.

“ŞOV PEŞİNDE DEĞİLİZ”

Toplantıda sürecin tüm yönleriyle açıkça paylaşıldığını ve şeffaf bir ortam sağlandığını da aktaran Onbaşıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi olarak sürecin hiçbir aşamasında şov yapmadıklarını ifade etti. Amaçlarının yalnızca hak sahiplerinin bir an önce evlerine kavuşması olduğunu belirten Onbaşıoğlu, iktidar partisinin temsilcilerinin ise sorumluluk almak yerine kamuoyunu oyalayan açıklamalarla yetindiğini savundu.

“MAĞDURİYETLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Açıklamasında, yedi yıldır devam eden TOKİ sürecinde hak sahiplerinin karşısına çıkarak sorularını doğrudan yanıtlayan tek ismin Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel olduğunu belirten Onbaşıoğlu, CHP olarak halktan yana durmaya ve mağduriyetlerin takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Onbaşıoğlu, Efes Selçuk halkının kimin gerçekten hizmet ettiğini, kimin sadece konuştuğunu çok iyi bildiğini söyledi.

Kaynak: BÜLTEN