Eski HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinde röportaj verdi. Demirtaş, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'ye Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söylediğini ancak "Hiçbir gerekçe sunulmadan reddedildiğini" söyledi.

Demirtaş şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları başlamadan önce ben Genel Merkezimize, Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğumu ve seçimi ikinci tura bırakıp o aşamada demokratik hamlelerle daha fazla katkı sunabileceğimizi belirttim. Ayrıca, benim adaylığım partimizin de oy oranını artırabilir dedim. Fakat bu önerim, herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi. Gerekçesini halen bilmiyorum."

"Dışarıda olsaydınız mevcut tablo karşısında nasıl bir muhalefet stratejisi izlerdiniz?" sorusuna da yanıt veren Demirtaş şu ifadeleri kullandı: "Benim bir mucize formülüm yok, bir kurtarıcı da değilim ama tabanımızın önüne somut hedefler koyup kitleleri heyecanlandırarak ayağa kaldırmakta katkılarım olabilirdi. Cezaevinden ancak sosyal medya ve diğer medya aracılığıyla katkı sunabiliyorum. Bu da eksiklere, yetersizliklere yol açabiliyor. Biri de bunu sosyal medya fenomenliği olarak tanımlayabiliyor, sanki amacım buymuş ve elimde başka imkan varmış gibi!"

Editör: Özlem Çimen Durmaz