Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin; önümüzdeki yıldan itibaren kullanılan elektrikte belli bir Kilowatt'ı geçtiği takdirde devlet indiriminden faydalanamayacağını söyledi. Şahin, "Önümüzdeki sene vatandaş 4 bin Kilowatt'ı geçerse yüzde 150-160 gibi bir zam öngörülüyor" dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, elektrik faturalarındaki devlet desteğine yönelik yapılacak düzenlemeye ilişkin gizli zam uyarısında bulundu.

Akaryakıtta son durum: Motorine indirim geliyor
Akaryakıtta son durum: Motorine indirim geliyor
İçeriği Görüntüle

"İNDİRİMLER İPTAL EDİLECEK"

Şahin, belli bir tüketim sınırını aşan vatandaşların devlet desteğinden yararlanamayacağını söyleyerek, “Geçmişte elektrik faturalarında herhangi bir bilgilendirme yoktu. Şimdi ise faturanızda ‘Aslında tutarınız 653 TL, ancak sizden 286 TL alınıyor, kalanını devlet ödüyor’ ifadesi yer alıyor. Önümüzdeki yıl başından itibaren yıllık tüketim belirli bir kilovatı aşarsa bu indirim iptal edilecek” dedi.

Şahin, uygulamanın zam olarak adlandırılmadığını, ancak indirimin kaldırılmasıyla faturaların otomatik olarak yükseleceğini vurguladı.

Şahin, “286 TL’lik fatura 653 TL’ye çıkacak. Bu yüzde 130’a yakın bir artış demek. Eğer vatandaşın yıllık tüketimi 4 bin kilovatı geçerse yüzde 150-160 oranında bir artış öngörülüyor” diye ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ