TUGAY CAN /İZ GAZETE - Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını açıklayan ve Cumartesi günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı dosyasını Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e teslim eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Tarihi Asansör’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yerel seçim sürecine dair önemli mesajlar veren Kocaoğlu,"Partinin siyaset üretmediğini söyledim, bugün de söylüyorum. Partinin siyaset mutfağı yoktur. Ben bu konuyu hem Baykal hem de Kılıçdaroğlu ile defalarca görüştüm. Bunu yapmamız gerekiyor. Benim kişiler ile bir ilişkim yok. Genel gidişata göre aday adayı olmaya karar verdim. Ben Genel Başkan ile konuşurken bu kararı vermek durumunda kaldım. Müsaade ederseniz aday adayı olmak istiyorum dedim. Bu iş satranç gibidir. En sonunda siz başka gücünüz olmadığına göre kendinizi ortaya atarsınız." dedi. Kocaoğlu

Genel Başkan ile görüşmesinin gayet iyi geçtiğini söyledi. "Genel Başkan bana İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını henüz değerlendirmedik dedi. O halde beni de değerlendirin, dedi.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi