İZ GAZETE - Dün İzmir'de AKP mitingi gerçekleştirildi. Mitingte Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte sahneye çıkan İbrahim Tatlıses'in "İdo iki aylıktı üşüyordu Erdoğan bizi kurtardı" sözlerine tepkiler büyüyor. 

Recep Tayyip Erdoğan'ın henüz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevine başlamamış olmasına rağmen Tatlıses'in mitingi izleyen insanlara söylediği yalan üzerine konu sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Ekşisözlük'te "İdo iki aylıktı üşüyordu Erdoğan bizi kurtardı" başlığı ile girilen entry'de Tatlıses'in söylediği yalan ve Recep Tayyip Erdoğan'ın buna müdahale etmmemiş oluşu tepkiyle karşılandı.

Ekşisözlük'te konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

"Üşenmeyeceğim bu kepazeliğin, bu rezilliğin olgusal hatalarını ve mantıksal hatalarını tek tek yazacağım. çoğu başlıkta yazılmış, bu entry'yi derleme gibi düşünün.

OLGUSAL HATALAR

1- İdo 2 aylıkken rte istanbul bb değil.

2- İdo 2 aylıkken nisan ayı, soba yakacak kadar üşünecek ay değil.

3- İdo 2 aylıkken ibrahim tatlıses fakir değil, 2 aylık oğlu için orman satın alıp yakabilecek kadar zengin ve bugünkünden çok daha ünlü/kameralar önünde. kendisi de zaten villada yaşadığını söylüyor.

4- İstanbul'a doğalgaz shp yönetiminde geldi (taksim-levent metrosu yani şehrin tek doğru düzgün metrosunun planlanması ile istiklal caddesinin yayalaştırılması da aynı döneme denk gelir). Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgisi yok.

MANTIKSAL HATALAR

5- Ünlü bir şarkıcı oğlu üşüyünce eve gaz mı bağlatır? Gaz kaç günde bağlanır, boru kaç günde çekilir?

6- Eve doğalgaz hattı çekmek isteyen kişi neden büyükşehir belediye başkanını arar? Belediye başkanının bu konuda "filancanın evine tez boru hattı çekile" demesi mümkün müdür?

7- Bu palavraya bir saniyeliğine inanalım. memlekette onca gariban varken, belediye başkanının şahsi bağlantılarını ünlü bir şarkıcının villasına doğalgaz çektirmek için kullanması bize o kişi hakkında ne söyler?

8- cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler yoldayken belediyecilik icraatıyla (üstelik de olmayan bir icraat) neden oy istenir?

9-İistanbul'a 1992'de doğalgaz gelmesinden İzmirlinin ne çıkarı vardır? İzmirlinin karşısına 2018 yılında çıkıp neden bu olay anlatılır? İnsanları gerçekten bu kadar gerizekalı zannetmek siyasetin ilk kuralı mıdır?

10- İbrahim tatlıses neden sürekli izmir'den mv adayı olmak, izmir'de mitinge katılmak gibi şeyler yapmaktadır. Kendisi urfalı, hayatı istanbul'da geçmiştir. İzmirliye istanbul'daki doğalgazı anlatacak kadar izmir'le nasıl bir olayı vardır?

11- daha bir iki yıl önce donarak bebeği ölen kadın her yere haber olmuşken bunlardan haber olmamak, veya haberdarken çıkıp yine de utanmadan bunları söylemek hangi durumlarda mümkündür? İnsanda hiç mi utanma çekinme olmaz? (not: galiba olmuyor, biz ölümlüler anlayamıyoruz)

12- İzmir'e doğalgaz goygoyu yaparken, 4 yıl önce izmir'in burnunun dibinde kömür çıkarmak için 300 kişinin can verdiğini kimse hatırlamaz mı? 1992'de ibo'yu kurtaran rte mesela 2014'te kömür için her gün o madene inenleri neden kurtarmamış? villaları mı yokmuş madencilerin?

Yazarken bile tiksindim, devamı gelirse editlenecek. Sonuç olarak, allah kimseyi bu hallere düşürmesin diyoruz. Hiç bir mevki-makam buna değmez. hayatta en güzel şey aynaya bakabilmek..."

Editör: Haber Merkezi