DERLEYEN: MİHRİCAN CANDEMİR / İZ GAZETE- İZ Televizyonu’nda yayınlanan Doğan Beyazgül’ün sunduğu Doğan Beyazgül ile Özgür Yorum programının konuğu, Saadet Partisi Menemen İlçe Başkanı Servet Yıldız oldu. Gündemlerinin sadece vatandaş oluğunu vurgulayan Yıldız, “Altılı Masa’ olarak rozetsiz bir mücadele veriyoruz. Masadaki partilerin kendileri için bir talebi yok. Bu durum aslında ülke gündeminin bizi nasıl etkilediğinin göstergesidir. Masada sadece ülkenin gündemi ve sorunları konuşuluyor. Acil atılacak adımları konuşuyoruz. Örneğin ekonomi, sanayi, tarım ve hayvancılık. Ekmeğin gramajına kadar masada konuşuluyor” dedi.

KİTLE ÇELİKLEŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünde yaptığı konuşma sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı eleştiri hakkında konuşan Saadet Partisi Menemen İlçe Başkanı Servet Yıldız; “Biz altılı masa etrafında toplanan partiler olarak bir hedefe kilitlenmiş ve bu hedefin mutlaka varılabilir kısmını çözmemiz gerektiğini düşünen kitlenmiş bir grubuz. Bunu çözerken de işin stratejisi çok önemli. En sağlıklı şekilde stratejiyi yürütmemiz gerek. AKP’nin seçimi kazanması durumunda çok daha büyük problemlerle karşılaşacağımız çok net. AKP genel başkanının gidişatını söylemek, ona koz vermek en büyük hatamız olur. Bir bütün olarak bugüne geldik. Osmanlı’nın yanlışına yanlış, doğrusuna doğru demek zorundayız. Tunç Başkanımızın kurduğu cümle, cumhurbaşkanının hedef kitlesini çelikleştirdi diyebiliriz” diye konuştu. 

HAZIRLIĞIMIZ VAR 

Seçim döneminde olası bir negatif olaya karşı hazırlıklarının tam olduğunu belirten Yıldız, “Özgüveni yüksek, içi dışı bir insanların ve söylemlerinde hür olanların özellikle mercek altına alındığını söyleyebilirim. Bu insanların konuşmalarının takip edildiğini, dinlendiğini söyleyebiliriz. Medyadaki söylemler kullanılmaya açık. Önümüzdeki dönem çok daha farklı konular gündeme gelecektir. Karşı hamlelerimizin olduğunu buradan söyleyeyim. İktidar bazı insanlar üzerinden farklı konularla ülke gündemine gelmeye çalışacaktır. Bunlarla ilgili bizim de çalışmalarımız, hazırlığımız var. Çalışmaların ciddiyetine baktığımızda belirli birkaç aday olduğunu söyleyebiliriz. Lakin adayımızı açıklamamız için bir nedenimiz yok. Çünkü henüz seçim tarihi belli değil” şeklinde konuştu. 

ROZETSİZ MÜCADELE 

Gündemlerinin sadece vatandaş oluğunu vurgulayan Yıldız, “Altılı masa olarak rozetsiz bir mücadele veriyoruz. Masadaki partilerin kendileri için bir talebi yok. Bu durum aslında ülke gündeminin bizi nasıl etkilediğinin göstergesidir. Masada sadece ülkenin gündemi ve sorunları konuşuluyor. Acil atılacak adımları konuşuyoruz. Örneğin ekonomi, sanayi, tarım ve hayvancılık. Ekmeğin gramajına kadar masada konuşuluyor” dedi.