ÜMİT KARTAL/ İZ GAZETE – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının açıklanmasına 1 gün kala Ankara’ya gitti. CHP Genel Merkezi’nde CHP Lideri ile görüşecek olan Kocaoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu’na yapmayı planladığı sunumla ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Aziz Kocaoğlu’na yakın kaynakların aktardığı bilgiye göre, Kocaoğlu CHP Liderine, “Tunç Soyer olmaz” diyecek.

KİMİ İŞARET EDECEK?

Kocaoğlu’nun yapacağı iddia edilen sunumun mealen hali şu şekilde:

-İzmir’de CHP’nin yerel seçimlerde aldığı oyların %5’i İyi Parti ve  MHP tabanından geliyor.  Tunç Soyer’e bu kesimden tepki var, Tunç Soyer bu nedenle oy kaybına sebep olur.

-Abdul Batur ve Alaattin Yüksel de bu görevi yapabilecek nitelikte arkadaşlarımız ancak onların ismi üzerinden büyük bir mutabakat oluşmadı.

-Büyükşehirlerde İlçe Belediye Başkanlığı yapmış isimlerden Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını belirlemiş olmanızı destekliyorum. İzmir’de de Seferihisar gibi küçük bir ilçe yerine, İstanbul ve Ankara’daki gibi büyük bir ilçeden tecrübesi olan ismi tercih etmeniz isabetli olacaktır.

-Bornova İzmir’in kalbidir. Her renkten insan Bornova’da yaşar. Bornova ortalaması, İzmir ortalamasıdır. Burada merkez sağın desteğini almış olan genç ve başarılı bir belediye başkanımız var.

-Olgun Atila, kurduğumuz ittifaka da en uygun isimdir. En geniş mutabakat Olgun Atila üzerinde oluşacaktır. Aday gösterilmesi durumunda en az benim aldığım oyu alacaktır.

BEN DE HAZIRIRIM

Kocaoğlu’nun ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Uygun gördüğünüz durumda, ben de görevden kaçmam’ mesajını vereceği öğrenildi. Kocaoğlu’nun milletvekillerinden adaylık için ismi geçenlerle ilgili ise olumlu ya da olumsuz ifadeler kullanmayacağı iddia edildi.

Editör: Haber Merkezi