İZ GAZETE - Meclis üyeliği ve belediyelerde yer aldığı görevler ile insanlardan aldıkları olumlu tepkilerin aday adayı olmasındaki en önemli etken olduğunu açıklayan Suat Nezir “Buca’nın Birleştirici Gücü” sloganı ile yola çıktığını belirtti. Doğa büyüme Bucalı olan Nezir, “Buca’nın daha kıraç olduğu dönemleri ve kentin nereden nereye gittiğini bilen bir insanım. Gençliğimden beri ben olsaydım böyle yapardım temkinlerimiz, sen ol ve yap haline geldi. Vatandaşlardan aldığımız destekle de bu yola koyulduk. İstiyoruz ki geçmişle bugünü birleştirerek daha güzel Bucayı nasıl inşa edebiliriz, nasıl yaşayabiliriz üzerine odaklanacağız. Eskiden Buca insanların gelip safiye bölgesi olarak zaman geçirdikleri bir yerdi. Geçmişten gelen yanlış planlamalar ile birlikte Buca, betonlaşmaya gitti. Bu aynı zamanda ülkemizin de acı kaderi. Bunu nasıl toparlayalayıp daha yeşil bir Buca haline getirebiliriz bunun mücadelesi içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

UYUŞTURUCUYA DİKKAT ÇEKTİ

Sosyal belediyecilik anlayışı içinde odaklandığı projeleri açıklayan aday adayı Nezir, “Temizlik, park, bahçe bir belediyeciliğin gerekliliğidir. Toplumu dönüştürmeye yönelik yapılanlar ise asıl önemdir. Buca Karakolu Türkiye’de en çok işlem yapılan karakoldur. Biz bunu nasıl indirgeyebiliriz buna odaklanacağız. En büyük sıkıntı ilkokul çağına inen uyuşturucu tüketimidir. Bunu gençlerimizi spor ve sanatla birleştirerek azaltmayı planlıyoruz. Bir çocuk bu iki alanda faaliyet gösterirse uyuşturucudan uzak kalır çünkü bir hedefi olur.

Emekliler konusunda ise ekonomik durumu iyi olan büyüklerimiz bağ bahçeye tekrar yönelebilme imkanı bulurken ekonomik durumu iyi olmayan büyüklerimiz kahve köşelerinden kendini kurtaramıyor. Burada durumu yeterli olmayan emeklilerimizi yeniden doğayla içe içe hale getireceğiz. Kadınlarımızı ev yaşantısında çıkarıp sosyal ve ekonomik hayata entegre edeceğiz. Hukuksal altyapısını araştırdığımız krediler ile yol açacağız kadınlarımıza. Köy enstitülerinde uygulanan eğitimin bir benzeri ile hem gençlerimizi hem kadınlarımızı vreceğimiz eğitimlerle meslek sahibi yapacağız.” dedi.

"BUCA'YA YENİ KİMLİK KAZANDIRMAMIZ GEREK"

Köylü ve şehirlinin entegre bir yaşam içinde olacağını belirten Nezir, amacını mutlu, demokratik ve laik Bucalılar yaratarak Türkiyeye rol model olmak olarak nitelendirdi. Birçok farklı kesimden grubu barındıran Bucanın en büyük sorununu bir kimlik kaybı olarak nitelendiren aday adayı, “Bucaya bir kimlik kazandırmamız gerekiyor. Üniversite Buca’da, üzüm ve bardacık Buca’da, Levantenler Buca’da... Bunları bir araya getirmemiz gerekir. Bucaya gittiğimde neyi görebilirim neyi gezebilirim şeklinde düşünmeliyiz. Benim görevim herkesi dinlemek, analizini yapmak ve uygulamaya koymaktır.” şeklinde konuştu.

İz Web Tv canlı yayınına konuk olarak katılan CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Bucanın mevcut sorunlarını kararlılığı ile çözeceğini belirtti. “Bugün Menderes Caddesindeki otopark sorunu nedeniyle vatandaş araçlarını yola bırakıyor ve yolun daralmasına neden oluyor. Buna alternatifler üretmemiz gerekiyor. Kalkıp ben buraya genişleteceğim diyemeyiz. Fakat alternatif yollar, otoparklar üretebiliriz. Bu sorunun temelinde zamanında yapılan imar planları yatıyor. 100 yıl sonrası düşünülerek yapılmadığı için bu sorunlarla karşı karşıya geliyoruz.”

“Yola çıkarken ortak akıl dedik yukarıdan tutun yerele kadar bütün siyasetçilerin söylediği bir şeydir bu ama olması gereken de budur. Aynı partimizin sloganı gibi yerele indirgeyip Bucanın birleştirici gücü olmayı amaçladık.”

150 BİN OY HEDEFİ

Bucaya dair projelerini anlatan Nezir, Bucalılara yönelik Cep Pazarı ve Kültür Festivali projelerine de açıklık getirdi. “Pazar yerleri bazı mahallelerde fiziki koşullar gereği sağlanamıyor. Bu tip mahallelerde uzağa gidecek gücü olmayan vatandaşlar için köyden gelen ürünlerin manav kalitesinde ve pazar fiyatında sağlayacağız. Kültür Festivalimiz ise Buca küçük bir Türkiyedir ifadesiyle yola çıkılmış bir projedir. Bu kadar farklı demografik yapıların birleşmesi ve birbirini anlamasıdır. Sadece 2 gün boyunca eğlenmek değil, sempozyumlar ile tüm kültürlerin birbirini tanımasını sağlamaktır.”

Farklı siyasi görüşleri de hedef alarak Buca’da 150 bin oy hedefiyle yola çıktığını belirten aday adayı Nezir, “Aday olmasak da CHP çalışmalarımıza devam edeceğiz, geri çekilmeyeceğiz. Siyaseti memleket sevdası,Atatürk sevdası, bayrak, memleket sevdası için yapıyoruz. Son yıllarda baktığımızda seçmenlerin üzerinde büyük bir umutsuzluk hakim. Umutsuzluk karamsarlık diye bir şey yok. Anlık düşüncelerin bizi etkilemesine izin vermeden, umudun bittiği yerde hayat biter sözünü unutmadan, biz hem ülkemiz hem de Bucamız için ne yapılması gerekiyorsa onları yapmaya devam edeceğiz. Asıl projemiz kardeşliktir, bütünleşmektir.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi