İZ GAZETE - İzmir'de sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar "İzmir yine bir ilke imza atacak" diyerek "Aziz Seni İstemiyoruz" afişi yayınladı ve protesto kararı aldı. Aziz seni istemiyoruz" diyerek İzmirlinin sesi olmak için haykıran Onur Erdem, İZSU binasının önünde bireysel bir basın açıklaması düzenledi.

Erdem, açıklamada Cumhuiyet Halk Partisi'nin İzmir'i kaybetmesinin önemli bir kayıp olacağını söyledi. Erdem, "Biz Aziz Kocaoğlu'ndan kurtulmak istiyoruz. Kimi istiyorum noktasında bir şey söylemem doğru olmaz. Bu adaylar arasında zaten hangisinin ön plana çıktığı zaten biliniyor.

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

Biz İzmirliler, günlerce, hatta haftalarca, CHP tarafından Tunç Soyer’in adaylığının açıklanmasını beklerken, Çarşamba günü Aziz Kocaoğlu’nun Ankara’ya, CHP merkezine gittikten sonra, aday adaylığını açıklaması ile şeytan çarpmışa döndük.

Zaten CHP’nin İzmir adayını çok uzun süredir açıklamaması aklımızı karıştırıyor, kötü hesapların döndüğüne dair şüphelerimizi arttırıyorken, Aziz Bey’in bu açıklaması bizi kahretti.

Aylar öncesinden aday olmayacağını ilan etmesine rağmen, şimdi çark ederek tekrar aday olacağını beyan etmesi, sadece onun için değil, biz İzmirliler açısından da küçük düşürücüdür.

Aslında İzmir, CHP tarafından, belki de Türkiye’de, en kolay ve çabuk aday ilan edilebilecek bir şehirdi. Zira İzmirliler’in Belediye Başkan adayı profiliyle ilgili beklentileri çok net ve kesindir;

Bu beklentileri, ana hatlarıyla şu şekilde özetleyebiliriz:

  1. Kaba tabiriyle belediyecilik tecrübesi olsun
  2. Bilgili, görgülü, kültürlü ve geniş vizyonlu olsun, yani İzmir’e yakışsın
  3. İzmir’de yaşıyor olsun ki İzmir’i tanıyor, sorunlarını biliyor olsun
  4. Ve tabii ki Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş olsun.

Şehrimizi yönetmeye talip olan, hangi partiden olursa olsun, her adayın, bu ana ve pek çok yan meziyeti taşıdığını kabul etmemiz, saygı gereğidir.

Ancak, konuya CHP açısından bakmamız biraz da zorunluluktur. Çünkü İzmir halkının CHP sempatisinden çok AKP antipatisi olması sebebiyle, en azından bir süre daha, CHP’li adayların seçilme şansının çok daha yüksek olduğu aşikardır. Dolayısıyla CHP’nin göstereceği aday, şehrimizin geleceği açısından hayati önem taşımaktadır.

İşte CHP’ye kızgınlığımız da tam bu noktada başlamaktadır. Bir taraftan icraatları ve sahip olduğu vizyon, diğer taraftan kişilik ve meziyetleri ile Tunç Soyer adı aylardır, İzmir sokaklarında ve sosyal medyada çınlarken, üstelik Soyer’in aday olması halinde CHP’nin seçimi açık ara kazanacağı ayan beyan ortadayken, CHP neden hala adayını açıklamamaktadır?

Tunç Soyer, aydın bir hukukçu iki ayrı dalda yüksek lisans yapmış 2 yabancı dil bilen, vizyon sahibi bir adaydır. Bütün bu meziyetlerinin yanı sıra, bir o kadar mütevazı kişiliğe sahiptir. Seferihisar’da yaşayanlara, din, mezhep, ırk ayrımı yapmadan, hangi partili olduğuna bakmadan, aynı hizmetleri götürmüştür. 2009’da göreve geldiğinde, halk Seferihisar’da evlerini satıp terk etmek üzereyken, ekonomisi bozuk olan Seferihisar’ı, yaptığı çalışmalar ile üst sıralara taşımış, dünyada tanıtmış, halkın birlik ve beraberliğini sağlamıştır. Tüm bu ve daha pek çok sebep ile İzmirliler hak ettiği başkanı, yani; Tunç Soyer’i istiyor.

Hele ki Kocaoğlu’nun adaylık açıklaması yaparak, hem kendisini, hem partisini hem de bizleri komik duruma düşürmesine nasıl izin verilir?

Anlaşılan o ki CHP’nin gerekli ve doğru adımı atması için biz İzmirliler’in CHP yönetimini azıcık gıdıklaması gerekmektedir J

Tüm bu sebeplerden ötürü, hem Aziz Kocaoğlu’nun protesto etmek hem de CHP yöneticilerinin artık gerekeni yapması konusunda uyarmak amacıyla, Cumartesi günü saat 13:30’da Belediye Binası sokağında toplanacağız.

Eylemimizle ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü’müze gerekli yasal bildirim yapılmıştır. Tamamen yasal ve barışçıl, küfürsüz, slogansız, İzmir’e yakışır biçimde efendi bir eylem ile basın açıklaması yaparak dağılacağız.

Muhtemelen tarihte ilk defa gerçekleşecek bu tür bir eylemde, şehrimizin geleceğine önem veren İzmirliler’in birlikteliği önemlidir. Ne yağmur ne de soğuk hava, İzmir’in geleceğini önemsediğimizi göstermemizi engelleyemez.

FOTOĞRAF: HAYDAR KOÇAK