CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'yla ilgili "Bin pişman oldu, insan içine çıkamayacak halde. Günü geldiğinde de mahkeme olduğunda zaten ben iktidardaysam Özlem Çerçioğlu hakkında edinilen bilgi ve belgeleri verecek mahkeme bulurum" dedi.

Özel, Yeniden Refah Partisi’nin 3’üncü Olağan Büyük Kongresi’nde yeniden Genel Başkanlığa seçilen Fatih Erbakan’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Özgür Özel ve Fatih Erbakan ortak basın açıklaması düzenledi.

Toplantıda önce Özgür Özel konuştu. Özel, AKP'ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kendisi hakkında yaptığı suç duyurusuna değindi.

"İnsan içine çıkamayacak halde" diyen Özel, "Dün de suç duyurusunda bulunmuş. Neden dava açmıyorsun? Mesela tazminat davası açsaydın. Kendisine güvenen, ahlakına, temiz belediyecilik yaptığına güvenen namusuyla Silivri'de" dedi.

Özel'in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“AK PARTİ’YE GEÇENLER YARGILANMIYOR”

Bunun yanında hukuki süreçler, yargılama evrelerine geldi. Hepimiz açısından fevkalade rahatsız edici bir fotoğrafı konuşmadan olmazdı. Bir yanda milletin kapısından girip gelen yargılananlar, tutuklu - tutuksuz yargılananlar, savunma avukatları, izleyiciler. Bir yanda iktidarın kapısından birlikte gelen, hakimler, savcılar ve Aziz İhsan Aktaş’ın ta kendisi. 770 yılla yargılanan, devletin 15 korumasıyla gezen, lüks evinden lüks arabasıyla adeta toplantıya iştirak eder gibi yargılanmaya gelen ve 770 yılla suçlandığı halde mahkeme bitince elini kolunu sallayarak devlet korumasıyla evine giden. Ama kendisinin hizmet verdiği ya da ihale aldığı belediyeler eğer Cumhuriyet Halk Partiliyse belediye başkanlarının içeride olduğu ama örneğin Isparta gibi, Elazığ gibi AKP’liyse, Kütahya gibi ki geçmiş dönem için söylüyorum, MHP’liyse onlara hiçbir şeyin yapılmadığı, dosyaların ayrıldığı, illerine yollandığı, yargılamaların bile olmadığı, çoğunlukla soru bile sorulmadığı ortada. CHP’liyse ve en çok Aziz İhsan Aktaş’ın çalıştığı belediyeyken, hem de örneğin anket faturasını Aziz İhsan Aktaş’a ödetecek kadar partimizin asla kabul etmeyeceği bir tutumu olmuş. Bu belgelenmiş, bu belge görülünce belediye başkanı AKP’ye geçmişse ve Erdoğan'ın övgülerine mazhar oluyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilen Aydın Büyükşehir Belediye başkanı, o zaman asla ve asla yargılamanın olmadığı bir süreçteyiz.

“AK PARTİ’NİN SİYASİ KAPKAÇLARINDAN MUZDARİBİZ”

Türkiye’de hukuka ve adalete güvenin en düşük olduğu seviyedeyiz. Hukukun ayaklar altında olduğu, adalet duygusunun Cumhuriyet tarihi boyunca en çok örselendiği bir dönemin içindeyiz. Her iki parti olarak AK Parti’nin siyasi kapkaç operasyonlarından mustaribiz. AKP’nin istenmediği beldelerde, ilçelerde, illerde, büyükşehirlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Yeniden Refah Partisi’nin adayları millet tarafından göreve getirildi. ‘AKP yetti artık. Siz yönetin’ dediler. ‘AKP belediyeciliğinden rahatsızız’ dediler. ‘Artık bu kadar israf yapılmasın, milletin parası millete harcansın’ dediler. Takdirde bulundular. Milletimiz binin üzerindeki seçim çevresinde hangi takdirde bulunduysa başımızın, gözümüzün üzerinedir. AKP’den memnun olup devam ettiren seçmen de haklıdır. Değiştiren seçmen de haklıdır. Burada haksız olan bir; AKP’ye itirazla gelip aday olmuş, partilerimizden seçilmiş kişilere ağır baskılar… ‘Ya AKP’ye katılacaksın, ya Silivri’ye atılacaksın.’ İki, olmayacak teklifler. ‘Bütün borçlarını sileriz. Şu kadar para veririz, şu kadar imkan yaratırız. Seni baştacı yaparız. Bizim partimize geçeceksin.’ Geleceğe yönelik vaatler… ‘Bugün geçersin, yarın milletvekili olursun.’ Bu görüşmeleri yani il belediye başkanlarıma il başkanlarının doğrudan ‘Sizi Cumhurbaşkanımıza götürelim, bir onunla konuşun’ diyecek kadar hadsizleşen, meselenin de ‘Hadi gidelim’ diyeni de kolundan tutup götürebildikleri, bu tekliflerin yanında söylendiği, kendisinin de ‘Bu işi halledelim’ dediği bir sürecin içindeyiz.

Turgutlulu Genç Müzisyen Ekrem Gürel Kültür Merkezi sahnesinde müzikseverler ile buluşacak!
Turgutlulu Genç Müzisyen Ekrem Gürel Kültür Merkezi sahnesinde müzikseverler ile buluşacak!
İçeriği Görüntüle

“İFTİRAYA DİRENENLER NAMUSUYLA SİLİVRİ’DE YATIYORLAR”

Biz çok sert tepki gösterdik Aydın’da. Bin pişman oldu. İnsan içine çıkamayacak haldedir. Geçen gün de kendisinin durumunu söylediğimde kurnaz ya hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Dokunulmazlık var ya. Suç duyurusu orada durur, yıllarca durur. Günü geldiğinde de mahkeme olduğunda zaten ben iktidardaysam Özlem Çerçioğlu hakkında edinilen bilgi ve belgeleri verecek mahkeme bulurum. Onun dediği mahkemeye vermem. Dokunulmazlık var, hakkımda suç duyurusunda bulunuyor. Neden dava açmıyorsun? Mesela bir tazminat davası açsaydın da görseydim. Mahkeme bana deseydi ki ‘Özlem Çerçioğlu hangi faturasını Aziz İhsan Aktaş’a ödetmiş? Ben de ‘İftira atmadım efendim, işte faturası burada’ deseydim. Madem öyle bir şey yapacak Özlem Çerçioğlu… Bunu ibret-i alem olsun diye söylüyorum. Kendisine güvenen, ahlakına güvenen, temiz belediyecilik yaptığına güvenen, iftiraya ve şantaja direnenler namusuyla Silivri’de yatıyorlar. AK Parti’ye teslim olanlara, Silivri’ye atılmak yerine AK Parti’ye katılmayı tercih edenlere ibret-i alem olsun. Bu iş bir seçimle de bitmez. Bu seçimden sonrası var. Ondan sonrasını göreceğim. Tabii dokunulmazlık teklifleriyle, ‘CHP gelirse seni yargılar. Biz seni milletvekili yaparız’... Bunların hepsini duyuyoruz. Kimler ne konuşuyor, hepsini görüyoruz. Ama çok net bir şekilde bu siyasi kapkaç. Adalet ve Kalkınma Partisi işi gücü bırakmış, ‘Yeniden Refah’tan belediye başkanı devşireyim, Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanı devşireyim.’ Biz onları neyin rahatsız ettiğinin farkındayız. Bizi izlemeye devam etsinler. Onları rahatsız etmeye, milleti memnun etmeye, millet için siyaset yapmaya, tüm sorunları çözmek için de iktidar olmaya kararlıyız. Yaptıkları zulüm, milletin vicdanından dönmektedir."

Kaynak: ANKA