CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.  Konuşmasına Konya'da sokak köpeklerinin saldırısı sonucunda hayatını kaybeden Rana bebek ve Eruzum'da 10 yaşındaki Murat'ı anarak sözlerine başlayan "Normalde bu iki olay CHP'li belediyelerde olsa ve bu aşamada bir şey söylemeye kalksak siyasetin girdabı içinde kaybolur, savrulur bir yere gider. AK Partili belediyeleri suçlamadan söylüyorum; belediye hangi belediye olursa olsun bu yasa yürürlükte olduktan sonra ve bu şekilde uygulandıktan sonra bu tip durumların olması kaçınılmaz. Çünkü getirdikleri yasa ilk haliyle al, götür, öldürdü. Bu öldür kısmına bu memlekette kalbi olan kimse razı gelmeyeceği için hem muhalefetten hem iktidardan gelen duyarlı sesler öldür kısmını kaldırdı. Al, götür ne yaparsan yap aslında bir yandan zımnen ne yapacağını biliyorsunuz. Sessiz sedasız ortadan kaldır. Bu yasa al, götür ve ne yaparsan yap dediği için hem de bu kadar büyük ekonomik kriz varken hele hele bizim belediyeler özel olarak silkeleniyorken, çok sayıda hayvan barınağı lazımken bunun önünde engel. Bir sürü imkansızlık yaratıyor. Barınaklar doluyor, kısırlaştırma yapılan köpek bırakılamıyor ve yeni kısırlaştırma için köpekler toplanamıyor ve sokaktaki popülasyon artıyor" ifadesini kullandı.

Karşılıklı hatalar yaptık

Özel, geçen hafta Brüksel'i ziyaret ettiklerini belirterek, "Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefimize giden yolda ilişkilerimizi kuvvetlendiren, CHP'nin Avrupa tarafından ne kadar önemsendiğini ve CHP'nin ortaya koyduğu hattın ne kadar kıymetlendirildiğini gördüğümüz ziyaretler yaptık. Onlara şunu hatırlattım; NATO'nun en büyük ordusu bir anda başkanı o ordunun savrulunca, olur olmaz şeyler yapınca, bu kaygıları yaratınca demiyor musunuz; 'Keşke NATO'nun en büyük ikinci ordusu tam üyemiz olsaydı' diye. Karşılıklı hatalar yaptık. Elbette Türkiye'nin Kopenhag Kriterlerini yerine getirmediği bir noktada tam üye olmasını kimse bekleyemez. Hatanın büyüğü Türkiye'nin değil Türkiye'yi 22 yıldır yöneten bu hükümetin. Ama Avrupa Birliği de hatalar yaptı. Onları da anımsattık. Ve dedik ki; Türkiye'yi Trump'a, Putin'e, çağdaş dünyanın dışına itmeyin. Türkiye'yi kapsayın. Dedik ki; Türkiye'yi dinleyin" diye konuştu. Özel, şunları kaydetti:

DEM Parti MHP ile görüşmesi sona erdi: İşte ilk açıklama DEM Parti MHP ile görüşmesi sona erdi: İşte ilk açıklama

Önümüzdeki seçim referandumdur

"Türkiye'yi demokrasi zemininde müzakere edilecek bir ülke olmaya davet edin. Doğru yolun bu olduğunu karşılıklı mutabakatlarla ifade ettik. Deniyor ki; Avrupa'nın da Türkiye'ye ihtiyacı var ama keşke demokratik standartları sağlasa. Avrupa Parlamentosu'nda her adımda karşımıza terk edilen Kopenhag Kriterleri çıkıyor. Hani Tayyip Bey diyordu 'Gerekirse Kopenhag Kriterlerini alır Ankara kriterleri yapar, kendi sürecimizi kendimiz tamamlarız.' Birisini yaptınız mı?

Türkiye'nin bütün gençlerine hatırlatıyorum vize sorunu çeken bütün geçenlere, iş insanlarına, hastalara, akademisyenlere herkese; CHP'nin ortaya koyduğu bu perspektif yani iktidar olduğumuzda ışık hızıyla Kopenhag Kriterlerini hayata geçireceğiz dediğimizin altına 77 ülkeden 89 pekçoğu da ülkelerinde iktidarda olan sosyal demokrat partiler, sosyalist partiler imza attı. Diyorlar ki; 'CHP'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefini destekliyoruz.' Önümüzdeki seçim bir anlamda referandumdur. Ya Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetlere doğru yürüyüp yakalayıp geçeceğiz zenginleşeceğiz ve demokratikleşeceğiz yada son Cumhurbaşkanının götürdüğü tarafa gidip hep birlikte perişan olacağız. O sandığı bekliyor millet."

Kaynak: ANKA