MİHRİCAN CANDEMİR/ İZ GAZETE- Konak Belediye Meclis Üyesi TÜLOV Genel Sekreteri Eczacı Barış Özgen, İzTV’de yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu programının konuğu oldu. TÜLOV’un projeleri hakkında konuşan Özgen, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması gerektiğini de söyledi.  

manşet2-1

TÜLOV Vakfı hakkında konuşan Konak Belediye Meclis Üyesi TÜLOV Genel Sekreteri Eczacı Barış Özgen, vakfın asıl amacının Türkiye’yi en iyi şekilde tüm dünyaya tanıtmak ve yapılan kara propagandaları etkisiz kılmak olduğunu söyledi. Özgen, “Türkiye Lobi Vakfı ya da Türkiye Tanıtım Vakfı olarak adlandırılan TÜLOV, 2001 yılında kurulmuş, 2002 yılında ise Bakanlar Kurulu kararı ve cumhurbaşkanı imzası ile de kamu yararı niteliği ve vergi muafiyeti özelliği kazanmış bir vakıftır. Vergi Muafiyeti, bu vakfa giren her gelirin yüzde 80’inin amaca yönelik harcanması demektir. TÜLOV, ülkenin ulusal bölünmez bütünlüğü koruyarak Türkiye hakkında doğal, kültürel zenginliklerini hem yurtiçi hem de yurtdışında ülkeyi tanıtmak ve aynı zamanda da Türkiye hakkında yapılan kara propagandaları etkisiz kılmak için çalışmaktadır” diye konuştu. Aynı zamanda iki dönem boyunca Genel Saymanlık görevini yürüten Özgen, şimdi ise Genel Sekreter görevini üstlendiğini belirterek, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Nurettin Demir’in çağrısıyla ellerini taşın altına koyarak TÜLOV için çalışmaları yürüttüklerini söyledi. 2022 yılını değerlendiren Özgen, “2022 yılı TÜLOV için dolu dolu geçti. Mesela Konak Belediyesi ile İş Birliği Protokolü imzaladık ve mecliste oy birliği ile geçti. Başta Konak Belediye Başkanı Abdül Batur olmak üzere tüm meclis üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

‘SAHİP ÇIKIYORUZ’ 

Geçtiğimiz yıl TÜLOV’un 20. yılını kutladıklarını dile getiren Özgen, değerlerine sahip çıktıklarını da söyledi. Özgen, “Konak’ın hem yurt içi hem de yurtdışı tanıtımına katkı koymaktan ve belediyemizle çalışmaktan çok memnunum. Görevimizi hakkıyla yerine getireceğiz ve bizim değerlerimiz var.  Mesela ocak ayı demek Kamer Genç ayı demektir. Bu sene de 22 Ocak’ta Genç’i mezarı başında anacağız” dedi.

‘ALTILI MASA ÇABALIYOR’

TÜLOV olarak yüzü aşkın öğrenciye burs verdiklerini söyleyen Özgen 2022 yılında 10 bine yakın öğrenciye dokunduklarını da dile getirdi. Özgen, “TÜLOV uzun bir duraklamadan sonra atağa geçmiş durumda. Ayrıca toplumumuzun TÜLOV’a karşı bakış açısı da çok pozitif. Bizim en büyük hayalimiz gelen bağışlarla ya bir kız yurdu oluşturmak ya da bir okul yapmaktır. Umarım 2023 yılında bu hayalimizi gerçekleştirmiş oluruz” ifadelerini kullandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin en zor döneminin yaşandığını belirten Özgen, “Ülkede baskı tavan yapmış durumda. Ayrıca muhalif belediye başkanlarına yapılan haksızlıkları görüyoruz. Seçime giderken bunların yapılmasını zaten bekliyorduk. Cumhuriyet değerlerinin tekrar kazanıldığı bir iktidar diliyoruz ve bu konuda da Altılı Masa çok büyük çaba sarf ediyor” diye konuştu.

‘GÖNÜLDEN İSTİYORUM’

Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması gerektiğini ve desteklediğini belirten Özgen, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun özellikle Türkiye’nin bu durumdaki çabalarını takdir ediyor ve saygı duyuyorum. Altı lideri bir masa etrafında toplamak ayrı bir meziyettir. Şu an Altılı Masa çok zor bir iş yürütüyor. Liderler artık ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek’ bir araya gelmiş durumda. Liderlerin verdikleri birlik beraberlik görüntüsü bizleri çok umutlandırıyor. Bu durumda Altılı Masa’yı bir araya getiren, kendisine güvenilen, vatansever, cumhuriyet değerlerini içselleştirmiş, hak hukuk adalet için dünyaya örnek yürüyüş yapmış, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek için çabalayan Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasını canı gönülden istiyorum” şeklinde konuştu.

‘CHP’NİN KALESİ İZMİR’

Seçimi kazanma gibi bir kaygısı olmadığını söyleyen Özgen, seçimi kesinlikle Millet İttifakı’nın kazanacağını dile getirdi. Ayrıca İzmir’den Millet İttifakı’na rekor oy çıkacağını da belirten Özgen, “Ülkede çok fazla sorun var ve onun devlet adamı tecrübesi olması bu noktada çok önemli. Ülkenin çok iyi yönetilmesi adına da Kılıçdaroğlu’nun en iyi aday olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda eski CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e çıktığı milletvekilliği yolunda başarılar dileyen Özgen, belirlenecek yeni il başkanının örgütten gelen bir ismin olması gerektiğini de belirtti. 

‘ÖNCELİĞİMİZ SEÇİMDİR’

2023 seçiminde hükümetin gideceğini ve Millet İttifakı’nın iktidarında çöküşün duracağını söyleyen Özgen, “CHP’nin her üyesi gibi benim de tek amacım bu iktidarı değiştirmek ve Millet İttifakı olarak iktidara gelip, Türk halkını bu çöküşten kurtarmaktır. Böyle bir durumda siyasi kariyerimizi bir tarafta tutuyoruz. Yani önceliğimiz siyasi kariyer değil. Bu seçim Türkiye’yi kurtarma seçimi olduğu için böyle bir ortamda bize bir görev düşerse onu yaparız” diye konuştu.

Editör: Duygu Kaya