CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 52’nci yılı dolayısıyla Karşıyaka Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine katıldı. Özel, törenin ardından gazetecilerin “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP içinde bir karışıklık planı olduğu” iddiasıyla ilgili soruları üzerine "Hiç kimse korkmasın. CHP'yi topuyla, tüfeğiyle, tankıyla darbeciler karıştıramadı. Biz her seferinde bazen düştük, hep beraber düştüğümüz yerden kalktık. Şimdi yerdeyken kalkacağına inanan bir parti, tarihinin en önemli çıkışlarından birinde böyle özgüvensiz tartışmalarla kimse kimseyi meşgul etmesin. İşimiz var daha iktidar olacağız” dedi.

İşimiz var daha iktidar olacağız

“Görüşmeden sonra bazı iddialar da ortaya atıldı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın CHP içinde bir karışıklık planı olduğu şeklinde yorumlar yapılıyor. Bu konuda değerlendirmeniz nedir” sorusu üzerine Özel, şu yanıtı verdi:

"47 yıl seçim kazanamamanın verdiği özgüvensizliği atamamış bazı arkadaşlarımızın değerlendirmeleri. Türkiye'nin birinci partisini, yüzde 38 oy almış bir partiyi, gelecek seçimlerde Türkiye'nin iktidar partisi olmak için canla, başla çalışan ve buna yürekten inanmış kadroların partisini kim karıştırmak isteyebilir, kim komplo teorileriyle bizleri meşgul etmek isteyebilir. Bunlar özgüvensiz dönemden kalan meseleler. Kendimize güvenimiz tam. Kayıt dışı siyasete karşıyız. Her şeyi gözlerinizin önünde yapıyoruz, açıklıyoruz, çalışıyoruz. Gayret ediyoruz. Hiç kimse korkmasın. CHP'yi topuyla, tüfeğiyle, tankıyla darbeciler karıştıramadı. Biz her seferinde bazen düştük, hep beraber düştüğümüz yerden kalktık. Şimdi yerdeyken kalkacağına inanan bir parti, tarihinin en önemli çıkışlarından birinde böyle özgüvensiz sorularla, özgüvensiz tartışmalarla kimse kimseyi meşgul etmesin. İşimiz var daha iktidar olacağız."

CHP lideri Özgür Özel, Deniz Gezmiş'in mezarı başında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

''Bu anmaya katılan herkes 25 yaşındaki Deniz’in kardeşleridir, abileridir, yoldaşlarıdır. Onların yürüyüşü antiemperyalizm yürüyüşüdür. Deniz Gezmiş son sözlerini söylerken ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ demiştir. ‘Kahrolsun emperyalizm’ demiştir. ‘Yaşasın işçiler ve köylüler’ demiştir. Bunları söyleyen 25 yaşındaki 3 genci bu hayattan kopardılar. Bugün halen Hüseyin ve Yusuf’u ODTÜ’deki stada 'devrim' yazısı yazdıkları statta  hala ODTÜ öğrencilerine orada tören yapmalarını yasaklayan bi anlayış var.

Ne yumuşamasından bahsediliyor

Birileri Türkiye'de bir başka tartışma başlatmak istiyor. Yumuşama olsun istiyor ve bu işin sonu anayasaya varsın istiyor. ODTÜ öğrencileri, 25 yaşındaki günahsız öğrencilerin yazdıkları statta tören yapamayacak ise ne yumuşamasından bahsediliyor? ODTÜ’de izni verin bir görelim, nasıl oluyo bu yumuşama? Taksim yasak, Devrim Stadı yasak. Normalleşelim. En çok ben istiyorum normalleşelim, yumuşayalım.

Anayasa Mahkemesi kararına rağmen arkadaşlarımız Gezi’den içeride yatıyorsa kimse normalleşmeden bahsetmesin. Deniz’leri asanlar mahkeme kararına 'anayasal düzeni ortadan kaldırmak' yazdılar. Kardeşlerimizi, evlatlarımızı bu bahaneyle astılar. Oysa Deniz Anayasa'yı savunuyordu. Anayasal düzeni savunuyodu.

Bugün Anayasa çağrısı yapan ve yeni bi anayasa isteyen herkese diyoruz ki: Mevcut Anayasa'ya harfiyen uymadan Türkiye'de Anayasa'ya aykırı işler yapmaya devam ederek kayyım da atasan Anayasa'ya aykırıdır. Öbür taraftan serbestçe anayasal hakkını kullanmak isteyen işçiye, ODTÜ'lüye de izin vermeyince de siz Anayasa'ya uymuyorsunuz.

Burada bir Filistin atkısı var. Deniz Gezmiş’in davası aynı zamanda Filistin davasıdır. Deniz Gezmiş, Filistin'de el  Fetih kamplarında İsrail zulmüne karşı direnmiştir.

Kaynak: ANKA