Gizem TABAN ŞEBER/İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Bayraklı’daki programında Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AKP’li Hamza Dağ’ı hedef aldı. Dağ’ın, afişlerinde parti logosu ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını kullanmadığını hatırlatan CHP Lideri Özel, İzmirlileri AKP üzerinden ‘yaşam tarzına müdahale’ konusunda uyardı. 

AKP adayına logo ve Erdoğan çıkışı

“Büyük bir oyun var. Türkiye'nin her yerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın resimleri var, İzmir'de adayın yanında Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi yok, ampul zaten yok” diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  “İzmir'de Recep Tayyip Erdoğan'ı, ampulü, AKP kimliğini gizleyerek propaganda yapıyorlar ve İzmirliden oy istiyorlar. Kardeşim sen İzmirliden oy istiyorsun da, bak İrfan Önal'ın Genel Başkanı burada, logosu yakasında. Atatürk'ün ilkeleri, 6 oku burada, içimiz neyse dışımız o! İzmir'in adayı olunca saçını sakalını toplatan, bıyığını düzelten adayına soruyorum; kardeşim İrfan'ın Genel Başkanının ne dediği belli, İrfan Genel Başkanını saklamaz. Sen genel başkanını neden saklıyorsun? Atatürk'e, İnönü'ye ‘2 ayyaş’ diyen adamın, Genel Başkanının resmini neden asmıyorsun İzmir'de? Senin genel başkanının elini öptüğü Fesli Deli Kadir, ‘Gün gelince Atatürk heykelleri devrilecek, yerlerde köpek leşi gibi sürünecek’ diyordu, ‘Keşke Yunan kazansaydı da bu İzmir Türkiye'de hiç olmasaydı’ diyordu. Bu adamlar şimdi İzmir'de belediye başkanı olmak istiyorlar. Hadi canım sen de!” açıklamalarında bulundu.

İzmir’e kimseye karıştırtmayız

AKP tarafından yönetilen kentlerde insanların yaşam tarzının kısıtlandığını vurgulayan CHP Lideri Özel, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay olucna, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal olunca 24 saat parkta, bahçede, deniz kenarında evli, bekar, kadın, erkek oturur, sohbet eder, yer içer, eğlenir, kimse kimseye karışamaz. Ama onların uzun süre yönettiği şehirlerde bunları yapamıyorsunuz. Buradan İzmir'i uyarıyorum; İzmir'de CHP'liler olmasaydı, kadınları, gençleri için özgür bir kent olmasaydı, o rahatlığın yaşanması mümkün değildi. AKP’nin yönettiği şehirlerde özgürlük yoktur. Belli saatten sonra zabıta gelir karışır, polis gelir karışır, o gelir karışır, bu gelir bulaşır. İzmir'e kimseye karıştırtmayız, İzmir’i kimseye bulaştırmayız” diye konuştu.

Editör: Esra Seyirden