Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) korusunun yıkılarak onun yerine Suriyeli çocuklar için anaokulu yapılacağı yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özel, "Binlerce mensubundan biri olduğum Bornova Anadolu Lisesi ailesine bunu yaşatamazsınız. Bu hatadan derhal geri dönülmelidir. Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı’nın, öğrencilerinin ve velilerinin yanında bu rezaletin karşısındayız" dedi.

Soyer açıkladı: İnşaat mühürlenecek

Konu ile ilgili bir açıklama da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi. X hesabından açıklama yapan Soyer, "Bornova Anadolu Lisesi kampüsünde yapılan inşaatla ilgili yasal inceleme sürecimizi tamamladık.

Yapılan inşaatın imar mevzuatı açısından eksik ve hataları olduğunu yerinde tespit ettik.

İnşaatın ivedilikle mühürlenmesi için gerekli tüm işlemleri başlattık ve Bornova Belediyesi’ne mühürleme işlemini yerine getirmesi için resmi yazımızı ilettik.

Kamuoyuna arz ederim." ifadelerini kullandı.

Mülteciler için anaokulu yapılıyor

İzmir’in köklü okullarından Bornova Anadolu Lisesi’nin korusuna mülteciler için anaokulu yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje için seçilen el değmemiş koruda inşaat çalışmalarına başlandı. Söz konusu gelişmeyi Yeniçağ yazarı Fatih Ergin duyurdu. Ergin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Suriyelilere anaokulu yapmak için el değmemiş koru mahvediliyor. İzmir Bornova Anadolu Lisesinin güzelim korusuna kıyılıyor! Türk çocuklarına aynı değeri vermeyip demografik yapıyı tehdit edenler el üstünde tutuluyor. Türk halkından saklanan bir taahhüt var işin içinde..” ifadelerini kullandı.

Öte yandan söz konusu proje, mülteciler için İzmir’de yapılacak tek anaokulu inşaatı değil. Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü’nün açtığı ihaleye göre, Kınık, Menemen ve Seferihisar ilçelerinde de toplam 4 adet mülteci anaokulu kurulacak.

Editör: Özlem Çimen Durmaz