Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Ozan Uyan; başarıyla tamamlanan Seferihisar Emek,zafer,gelecek kampının ardından Bakırçay İlçelerini ziyaret turuna çıktı. Bakırçay turuna Menemen’den başlayan Başkan Uyan’ın son durağı Bergama’ydı. Menemen, Aliağa, Foça, Dikili, Bergama Kınık ilçelerini gezen Uyan gençlik örgütleri ile bir araya gelip değerlendirmelerde bulundu. 

Menemen’de gençlik örgütüyle bir araya gelen Uyan yerelde nasıl başarı elde edilir, bu başarı genele nasıl aktarılır noktasında gençlik örgütüyle toplantı gerçekleştirdi. Açıklamalarında sık sık gençliğe vurgu yapan Uyan, Yerelde ve genelde başarı elde etmenin gençliğin dinamiklerinde olduğunu belirtti.
 Menemen’in ardından Foça’ya geçen Uyan, Foça Gençlik Örgütü Başkanı Umut Hikmet ile birlikte Foça’nın genç belediye başkanı Fatih Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. Genç Belediye Başkanı Gürbüz ile yerel seçim değerlendirmelerinde bulunan Ozan Uyan, “ Yerel seçimlerle kaydedilen gençleşme ülkemiz için bir umut oldu. Biz gençler altı oklu bayrağımızı gururla taşıyacağımızın yanı sıra, ülkemizin dört bir yanına da umut tohumları ekmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Foça ziyareti sonrası Dikili ‘de Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve gençlik örgütüyle buluşan Uyan Dikili özelinde bazı açıklamalarda bulundu. Dikili’de gençlik örgütünü daha da büyütmeye yönelik planlarından bahseden Uyan, “ Biz tohumlarımızı 1919'da  bir vapurda Bandırma Vapuru'nda aldık. Şunu hiçbir zaman unutmayacağız 1919 iki vapur hareket etti. Birisi Malta'ya gitti, birisi ise Samsun'a çıktı.  Biz  Samsun'a giden geminin yol arkadaşlarıyız." dedi. 

Uyan, son olarak kaybedilen ilçeler Kınık ve  Bergama örgütüyle bir araya geldi. Bergama ziyareti sırasında konuşan Uyan, “Umutlarımızı yeniden örgütleyip emanet verdiğimiz belediyemize altı oklu onurlu bayrağımızı beş sene sonra yeniden dikeceğiz. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi gençliğiyiz. Tüm gençlik ile el ele verdiğimizde partimizi çok kolay bir şekilde iktidara taşıyacağız. Atatürk Cumhuriyetini ve ilkelerini ilelebet yaşatacağız ” dedi.

Editör: Haber Merkezi