Bugün; ‘Bu memleket bizim” diyenlerin;

Çocuklarımızın yüzü gülsün isteyenlerin;

Gençliği yarının güvencesi görenlerin;

Geçim derdi, gelecek kaygısı taşıyanların;

İrade ve gücünün farkına varanların;

İzmir'de serin suların üzerinde piknik keyfi: Yiğitler Köyü rotası İzmir'de serin suların üzerinde piknik keyfi: Yiğitler Köyü rotası

Hukuk, adalet ve özgürlük arayanların;

‘Atatürk’ü anarken, mirasına sahip çıkanların;

Cumhuriyet ve demokrasi sevdalılarının günü!

Bugün; ‘19 Mayıs Meydanları’nda Cumhuriyet tarihimizin belki de en keskin virajını dönüyoruz. Sandıktan defalarca çıkmış, partiler üstü bir tercihle Cumhurbaşkanı Adayımız olmuş Ekrem İmamoğlu özelinde, asıl hedefin kendi iradesi olduğunu görenler olarak, artık meydanlara sığmıyoruz. Ve 19 Mart’tan bu yana, 7’den 70’e sesini yükseltenler olarak, bir uyanışın daha tarihini yazıyoruz.

Çünkü artık; kurtuluşun tek başına olmayacağına ve kendi gücümüze inanıyoruz. Hukuksuzluğun, haksızlığın, zulmün karşısında hep bir ağızdan “Bu böyle gitmez! İnadına demokrasi, inadına adalet!” diyoruz. Çünkü; Ekrem Başkan’ın arkasında dimdik durarak verdiğimiz hak mücadelesinin aslında “geleceği kurtarmak” demek olduğunu biliyoruz.

Yarınlar; bugünün eseridir. Ne ekiyorsak, onu biçeceğiz. Yanlış yanlışı, doğruluk, doğruyu doğurur. İnanıyorum ki; bu mücadeleden büyük kazanımlarla çıkacağız. Ortak hayallerimizin gerçek olacağı yarınlar yakındır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri; rehberimizdir.

Özgürlük ve adalet, Cumhuriyet yaşadıkça güvencededir.

Bu yolun sonu, biz yılmadıkça mutlaka aydınlıktır.

Kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’de; bu meydana,

büyük puntolarla notumuzu düşüyoruz.

Halkız biz

Sevdamızın ateşi harlı yanar
Bundandır kabına sığmazlığımız
Kardeşçe bölüşmek ekmeği, aşı
Bundandır yerinde durmazlığımız

Kaynak: HABER MERKEZİ