4 Haftada 13 Bin Öğrenciye Gıda Güvenilirliği EğitimiTarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelen talimat doğrultusunda İzmir İl Müdürü Mustafa Özen’in de talimatı ile 2020 yılında “İzmir’de Eğitim ve Yayım Seferberliği” başlatılmıştır. Geleceğimiz olan çocukların özellikle gıda konusunda bilgi düzeyinin artırılarak, bilinçlendirilmesi için ilk 4 sınıfta okuyan öğrencilere eğitimler verilmektedir. İlk 4 haftası tamamlanan eğitim seferberliğinde bugüne kadar 30 ilçede 163 gıda eğitimi verilmiş ve toplamda 13.000 öğrenciye ulaşılmıştır.
 

Eğitimler Gıda Kontrol Görevlileri tarafından verilmekte ve "Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konuları, sunum eşliğinde öğrencilere anlatılmaktadır. Öğrencilerin evde ve okulda düzenli öğünlerle beslenme alışkanlığı kazandırılması ve besin çeşitliliğine önem verilmesi gerektiği, bol yağlı, tuzlu, katkı maddeli, karbonhidratlı besinlerden uzak durmaları gerektiği anlatılmakta bunun yanında israfı önlemek için yapılması gerekenler vurgulanmaktadır.
 

Ayrıca eğitimlerde Alo Gıda 174 Hattı hakkında bilgiler verilerek, gıdaya yönelik her türlü şikâyette bulunabilecekleri çocuklara anlatılmaktadır.

Editör: Haber Merkezi