İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde 4 Filistinli ve 2 İsraillinin öldüğü arbedenin ardından Filistin toprakları üzerine kurulan kaçak Yahudi yerleşim birimlerinin tanınması ve yenilerinin kurulması sürecinin hızlandırılması talimatını verdi.

‘KAÇAK YERLEŞİMLERİ GENİŞLETİN’ TALİMATI

Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz, güvenlik toplantısının ardından yazılı ortak açıklamayla bir dizi karar açıkladı. Batı Şeria'daki kaçak yerleşim birimlerinin tanınması ve yenilerinin kurulması sürecinin hızlandırılması talimatını veren Netanyahu, bölge genelinde İsrail birliklerinin takviye edilmesini istedi.

“ÇALIŞMA İZİNLERİ İPTAL EDİLSİN”

İsraillilerin Tel beldesi yakınlarına gelmesiyle başlayan olaya karışan bir Filistinlinin evinin yıkılması emrini veren Netanyahu, bölgedeki Filistinlilerin İsrail nezdindeki çalışma izinlerinin iptal edilmesini de istedi. İsrailli yerleşimciler ve Filistinlilerin kullandığı trafik ve kontrol noktalarının ayrılması işgali derinleştirecek kararlar arasında yer aldı.

Arjantin'de Dünya Kupası finali sonrası çıkan çatışmalarda 15 kişi gözaltına alındı
Arjantin'de Dünya Kupası finali sonrası çıkan çatışmalarda 15 kişi gözaltına alındı
İçeriği Görüntüle

NE OLMUŞTU?

İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tel beldesi yakınlarında açtığı ateş sonucu 4 Filistinli hayatını kaybetmiş, üçü ağır olmak üzere 4 Filistinli yaralanmıştı. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı'ndan yapılan açıklamada, olayda yaralanan 4 İsrailliden ikisinin öldüğü, diğer birinin de durumunun ağır olduğu belirtilmişti.

Kaynak: AA