NEO Haber Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Mithat Umutoğulları, Nil Kahramanoğlu ile Gündem Özel’in konuğu oldu. NEO Haber olarak, “Yeni nesil gazetecilik” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Umutoğulları, İzmir’de Türkiye gündeminin konuşulacağı, ulusal çapta yayın yapan bir kanal kurduklarını söyledi.
Kanalın kuruluş sürecine dair konuşan Umutoğulları, “2019’da TV35’i kurmuştuk. Onun bize kazandırdığı tecrübeler var. O yüzden bu sefer bizim için daha kolay bir süreç oldu. Neden İzmir? Çünkü İzmir demokrasinin, laikliğin başkenti ve buradan ulusal bir yayın yapıp Türkiye’ye seslenmek istedik. NEO Haber, bir gazetecinin televizyonu. Sırtını iktidara yaslamayan yayın yapacağız. Kısır bir İzmir tartışmasının içerisinden çıkmak istiyoruz. Türkiye’deki sorunları İzmirliler de konuşsun, İzmirli gazeteciler de konuşsun istiyoruz. Umarım İzmirlilerin desteğiyle de bu kanalı tüm Türkiye’nin izlediği bir mecraya döndürebiliriz” ifadelerini kullandı.
NEO Haber ekibi hakkında bilgi veren Umutoğulları, “Sabah, öğle bülteni ve ana haberde deneyimli isimler yer alacak. Onun dışında gençlerin ve kadınların olduğu bir ekibimiz var. Gençlere şans verildiğinde neler yapıldığını gördük. Onlarla kanala girdiğimde çok keyifli zaman geçiriyorum. Çok disiplinliler. Umarım bizimle yola çıkan arkadaşlarımız hayal ettikleri yerde olurlar. Hayali olmayan kimseyle çalışmak istemiyoruz. Bizi başarıya götürecek de bu” diye konuştu.
Medyada yeni bir yol açma çabasında olduklarını ifade eden Umutoğlları, “İktidara yakın ve muhalif olan medyaya bakalım. Biz üçüncü bir yol olma çabası içerisindeyiz. Çünkü elimize kalemi alıp haberi yazmaya başladığımız anda gazeteci kimliğimiz devreye giriyor. Türkiye’nin çok yakından tanıdığı isimler önerildi, konuşuldu. Ancak çok politikleşmiş birini getirdiğinizde toplumda şöyle bir algı oluyor; kanal birilerine hizmet etmek amacıyla kurulmuş. Biz tüm bu kutuplaşmanın içinde yeni bir yol açalım istiyoruz. Şampiyonlar liginde olmak istiyorsak kendi yıldızımızı yaratalım. Bu konuda iddialıyız. Çok güzel işler yapacağız. Zor ama imkânsız değil” açıklamasında bulundu.
İzmir medyasına dair görüşlerini de belirten Umutoğulları şunları söyledi: “İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük kenti. Ancak İzmir dışına çıktığımızda buradan bir gazete ya da gazeteci konuşulmuyor. Olanlar da İzmir’de durmuyor. Türkiye’deki kutuplaşmanın aynısı burada da var. İzmir medyasının bugün kötü durumda olmasının en büyük nedeni cesur olmamamız. İzmir medyası cesur değil. Herkes herkesin ayağından çekiyor. Bu kentte yaşıyorum ve bu kente aidiyet duygum var o yüzden bu kentte kabuğu kırıp Türkiye’yi konuşacağım. İddiamız bu.”