Arama Kurtarma Derneği Kurucu ve eski başkanı Nasuh Mahruki, 15 Temmuz paylaşımı nedeniyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan tutuklandı.

MAHRUKİ'NİN GÖZALTINA ALINMA SÜRECİ

Cumhuriyet’in haberine göre, Mahruki, 15 Temmuz'da X'teki hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Paylaşımında Mahruki, 'darbe girişiminin önceden fark edildiğini ancak rejim değişikliği' amacıyla 'bilerek engellenmediğini' belirtti. Paylaşımın ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mahruki hakkında soruşturma başlatıldı.

Vize krizine yeşil pasaport çözümü: Yeni meslek grupları için gözler TBMM'de
Vize krizine yeşil pasaport çözümü: Yeni meslek grupları için gözler TBMM'de
İçeriği Görüntüle

BAKIRKÖY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DUYURMUŞTU

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Bir sosyal medya platformunda Nasuh Mahruki isimli kullanıcı tarafından, 15 Temmuz darbe teşebbüsüne ilişkin yapılan paylaşım nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Gözaltı kararının ardından Mahruki'nin yaşadığı eve polis gitti. Mahruki, gözaltına alınmadan önce, uçakta ailesiyle birlikte paylaştığı fotoğrafa, "Güney Afrika’dan sabaha karşı geldik. Şimdi de polis arkadaşlarla Vatan Emniyet’e gidiyoruz" notunu düştü.

“BÖYLE BİE SUÇ İŞLEMEDİM”

Emniyet'te ifade veren Nasuh Mahruki, "Paylaşım hakkında üzerime atılı olan halkı kin, nefret ve düşmanlığa sürükleme veya aşağılama suçunu işlemedim. Bu üzerime atılı olan suçlamayı bu paylaşımdan nasıl çıkarıldığını anlamadım. Böyle bir niyetle bu paylaşımı yapmadım. Asıl eleştirdiğim ABD’dir ve Gülen cemaatinin darbeye kalkışacağını önceden bildiği hâlde bunca acının yaşanmasına sebep olan gecikerek müdahale eden ilgili devlet birimleridir. Bu darbenin kazananı ABD’dir. Üzerime atılı olan suçlamayı işlemediğim için serbest bırakılmayı talep ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Mahruki’nin paylaşımı ise şöyle:

"15 Temmuz önceden fark edilmiş ancak rejim değişikliği için bir fırsat olarak görülerek bilerek engellenmemiş kontrollü bir şekilde kalkışılmasına müsaade edilmiş bir darbe girişimidir. Baş planlayıcısı ABD’dir, Fil’i feda etmiş, Vezir’i almıştır, Erdoğan’ı Şah yapmış Türk milletini Mat etmiştir."

Kaynak: HABER MERKEZİ