Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, eski İzmir milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay’ın CHP’nin kapatılmasına ilişkin ifadelerine sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Mustafa Balbay katıldığı bir televizyon programında, "CHP kapatılsa herkes oturacaktı, herkes yepyeni bir yol tutacaktı. Orada bir akıl birliği oluşacaktı” ifadelerine yer vermişti”

Nalbantoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapatılmasını bir “çözüm” ya da “yeni bir yolun başlangıcı” olarak tarif etmek, hele ki bir dönem bu partinin çatısı altında milletvekilliği yapmış, ardından Genel Başkanlığına aday olmuş bir isim tarafından dile getiriliyorsa, kabul edilebilir değildir” ifadelerine yer verdi.

“MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN KAPISINI ÇALDIĞINIZ, ROZETİNİ TAŞIDIĞINIZ, GENEL BAŞKANLIĞA TALİP OLDUĞUNUZ PARTİNİN…”

“Sayın Mustafa Balbay’ın bilmesi gereken şudur” diyen Nalbantoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi, şartlara göre açılıp kapanacak bir siyasi tabela değil; Kurtuluş’tan Kuruluş’a uzanan tarihsel bir iradenin, Cumhuriyet’in ve halk egemenliğinin siyasal taşıyıcısıdır. Dün milletvekili olmak için kapısını çaldığınız, rozetini taşıdığınız, kürsüsünden konuştuğunuz; bununla da yetinmeyip Genel Başkanlığına talip olduğunuz bir partinin bugün kapatılmasını temenni edecek noktaya gelmek, fikir değiştirmekle açıklanabilecek bir durum değildir” ifadelerini kullandı.

“CHP’DE BİNAYA, TABELAYA DEĞİL, HALKIN İRADESİNE DAYANIR”

“Bu, insanın kendi siyasi geçmişiyle arasına mesafe koymasının ötesinde, o geçmişe karşı açık bir vefasızlıktır” diyen Nalbantoğlu, “Siyasi hayatınızın önemli bir bölümünü borçlu olduğunuz bir partinin yokluğundan kendinize “yeni bir yol” çıkarmaya çalışmak ise CHP’den çok, bunu söyleyen kişinin siyasal tutarlılığı ve hafızası hakkında fikir verir. 12 Eylül darbecileri bu partinin kapısına kilit vurduklarında CHP’nin tarihini de sona erdirebileceklerini sandılar. Yanıldılar. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlığı bir binaya, bir tabelaya ya da kişilere değil; bu ülkenin tarihine ve halkın iradesine dayanır” diye konuştu.

“CHP DÜN VARDI, BUGÜN VAR CUMHURİYET VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ SÜRDÜKÇE YARIN DA VAR OLACAK”

“CHP elbette tartışır, eleştirir, değişir ve yenilenir” diyen Nalbantoğlu sözlerine şöyle devam etti:

CHP’li üyeler katılmadı: Üsküdar’da başkanvekili seçimi ertelendi!
CHP’li üyeler katılmadı: Üsküdar’da başkanvekili seçimi ertelendi!
İçeriği Görüntüle

“Ancak CHP’nin geleceğini, CHP’nin ortadan kaldırılması üzerine kurulan senaryolarda aramak ne siyasi akılla ne de bu partinin tarihine duyulan sorumlulukla bağdaşır. 103 yıldır olduğu gibi bugün de buradayız. Cumhuriyet Halk Partisi’ni kapatmayı düşleyenler, tarihe dönüp aynı şeyi daha önce deneyenlerin nerede, CHP’nin ise bugün nerede olduğuna bakmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi dün vardı, bugün var; Cumhuriyet ve demokrasi mücadelesi sürdükçe yarın da var olacaktır”

Kaynak: HABER MERKEZİ