Muğla'da yer alan Boncuklu Koyu, eşsiz güzelliği ve cennetten bir köşeyi andıran manzarasıyla Muğlalılar için müthiş bir doğal güzellik. Bu koyda vakit geçirmek kafanızı toplamaya yardımcı olacak. Peki Boncuklu Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Boncuklu Koyu

Muğla'da yer alan bu muhteşem koy  Gökova – Marmaris arasındaki Çamlı köyü bölgesinde konumlanmaktadır. Onu diğer koylardan ayıran en önemli özelliği diğerlerine oranla daha sıcak olmasıdır. Suyun saydamlığı ve berraklığı gerçekten kalbinizi kazanmaya yetecek. Bu sayede su altı görüş mesafesi 20-25 metreyi buluyor. Şnorkel ile dalış yapanlar için iyi bir gözlem fırsatı da oluşturmaktadır çünkü koy birçok balık çeşidi içermektedir.

Konumsal olarak Muğla’dan 52 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Özellikle etrafında bulundurduğu kayalıklar, kayalıkta yüzmeyi tercih edenler için muhteşem bir seçenek olacaktır. Bu koy uzaktan bakıldığında çam ve palmiye ağaçları arasında cenneti andırmaktadır.

Boncuklu koyunun adının ise suyun altındaki küçük çakılların boncuk gibi görünmesinden aldığı iddia ediliyor.

Boncuklu Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Adres: Keçiler Mahallesi – Fethiye / MUĞLA

Ulaşım: Fethiye’nin batısında yer alan ve merkeze 4 kilometre uzaklıkta olan koya ulaşım varsa özel aracınızı ile yoksa da merkezden kalkan dolmuş veya limandan kalkan tekne turları ile sağlanmaktadır.

Araç ile gelecek olanlar, karagözler, tersane, letonya yolunu izleyerek ortalama 10 dakikada buraya ulaşabilirler.

Editör: Tuğkan Üsküp