Muğla’nın Menteşe ilçesi Yerkesik yolu üzerinde seyir halindeki bir minibüs, motor kısmından çıkan yangınla alevlere teslim oldu.
Muğla’da seyir halindeki minibüste yangın paniği: Yolcular alevlerden son anda kurtuldu
Olay, Menteşe’den Yerkesik Mahallesi’ne giden minibüste meydana geldi. Minibüsün motor kısmından henüz bilinmeyen bir nedenle dumanlar çıkmaya başladı. Durumu fark eden sürücü hemen aracı durdurarak yolcuları tahliye etti.
Facianın eşiğinden dönüldü
Yolcular ve sürücü, alevlerin minibüsü sarmasından sadece saniyeler önce araçtan inerek canlarını kurtardı. Alevler kısa sürede motor bölümünden tüm araca yayılmaya başladı.
Yangın ihbarı üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile jandarma sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yangını kontrol altına aldı.
Can kaybı yok, maddi hasar oluştu
Yangında minibüs kullanılamaz hale gelirken, olayda herhangi bir yaralanma ya da can kaybının yaşanmaması teselli kaynağı oldu. Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.