Tarlasına giden adam oğlu tarafından ölü bulundu Tarlasına giden adam oğlu tarafından ölü bulundu

Muğla’nın Datça ilçesinde bu yıl 24’üncüsü düzenlenen “Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü” kapsamında, testilerle taşınan Akdeniz suyu Ege Denizi’ne döküldü.

24. kez organize edildi

Datça Çevre ve Turizm Derneği (DAÇEV) öncülüğünde, Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl 24. kez organize edilen yürüyüş, sabah saatlerinde Datça Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Katılımcılar, Çatalmağara önünden testilere doldurdukları Akdeniz suyunu taşıyarak yola çıktı. Yaklaşık 4 saat süren yürüyüşün ardından, deniz suyu Gökova Körfezi kıyısındaki Gereme koyunda bulunan Katıyalı mevkiine ulaştırıldı. Davul-zurna eşliğinde taşınan testiler, Datça Kaymakamı Murat Atıcı ve yürüyüş komitesi tarafından Ege Denizi’ne döküldü.

"Geleneksel hale geldi"

Törenin açılışında konuşan Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Datça Kaymakamı Murat Atıcı "Ege ile Akdeniz'in buluşma yeri olan Datça'mızda bugün farklı bir etkinlik yapıyoruz. Tabi yıllardır süregelen ve geleneksel hale gelmiş olan testiyle Akdeniz'den çektiğimiz suyu yürüyerek Ege Denizi'ne dökmeye götürüyoruz. Yarım saat içerisinde Akdeniz ile Ege'nin sularını buluşturabiliyoruz. Çok büyük bir teveccüh var, genelde bunu bahar aylarında yapıyoruz. Geleneksel hale geldi hatta bunun tarih öncesinde de 700-800 yıl önce yapıldığından bahsedilen yazıtların olduğu söyleniyor. İnşallah bahar, huzur getirir" diye aktardı.

2 bin 500 yıllık hayal

Etkinliğin tarihi arka planı ise Knidos antik kentinde yaşayan halkın, Akdeniz ile Ege’yi birleştirmek için kanal açma girişimine dayanıyor. 2 bin 500 yıl önce başarısız olan bu hayal, doğaya saygı ve barış temasıyla her yıl sembolik olarak canlandırılıyor. Suyun denize dökülmesinin ardından katılımcılara keşkek ikramı yapıldı. Davul-zurna eşliğinde düzenlenen kutlamalarda, katılımcılar renkli görüntüler eşliğinde piknik havasında keyifli bir gün geçirdi.

Kaynak: İHA