2023 yılında yapılacak olan genel seçimlerin hazırlıkları tüm partilerde tam gaz devam ediyor. Genel seçim süreci için hareketli partilerin başında gelen CHP’de aday adayları birer birer er meydanına inmeye başladı. Partinin önemli isimlerinden olan Mimar Erkut Tamay da yaptığı açıklamayla, kendisinin de Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir Milletvekili aday adayı olduğunu söyledi. Tamay, “2023 zor bir dönemeç. Bu dönemeçte ülkemizin ve cumhuriyetimizin geleceğini oylayacağız.  Bu onurlu mücadelede ben de nefer olmak için bilgi ve birikimimle hazırım” dedi.

ErkutTamay

HALKIMIZ İLK SEÇİMDE AKP’Yİ 'TARİHİN ÇÖP SEPETİNE' GÖNDERECEKTİR

Ülkenin her geçen gün karanlığa, vatandaşların da yoksulluğa sürüklendiğini belirten Tamay, “Ayrıştırılan, yoksulluğa ve sefalete mahrum bırakılan ülkemizin bu kötü gidişine ve bu kötü gidişin sebebi AKP iktidarına dur deme vakti gelmiştir. Cumhuriyet tarihi boyunca şanlı mücadeleler vermiş halkımız; şimdi de önemli bir misyon üstelenecek ve ilk seçimde AKP’yi  'tarihin çöp sepetine' göndererek, Millet İttifakını iktidara getirerek bu kötülüklerin müsebbibi olanlara demokrasi dersi verecektir” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİ VE AYDINLIK GÜNLERİ YENİDEN TESİSİ MÜCADELESİNDE; ‘BEN DE VARIM’

20 yıllık AKP iktidarının bilançosu incelendiğinde ülkenin topyekûn olarak ağır yara aldığını belirten Tamay, bu kötü gidişe Millet İttifakı’nın dur diyeceğini dile getirdi.

Açıklamasında yargının tarafsızlığını yitirdiğini, ülkenin adeta yolgeçen hanına döndüğünü, beceriksiz yönetim anlayışı nedeniyle ekonominin çöktüğünü, sanayi, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik ve inşaat sektörü gibi ana olguların ağır hasar aldığını söyleyen Tamay, “20 yıllık AKP iktidarında halkımız fakirleştirilirken, işsiz aşsız bırakılırken yandaşların cepleri her geçen gün daha da doldu. Böyle zor süreçte 18 yaşında kapısından girdiğim partimin bir neferi olarak; ideolojik bakışım ile mesleki bilgi ve birikimimin ışığında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu adalet, demokrasi ve aydınlık günleri yeniden tesisi mücadelesinde, ‘ben de varım’ diyorum. Bu inanç ve kararlılıkla 2023 yılında yapılacak olan genel seçimlerinde üyesi olmaktan hep gurur duyduğum, her kademesinde onurla görev aldığım Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir Milletvekili aday adayı olduğumu bilginize sunmaktan mutluluk duyarım” şeklinde konuştu.

Editör: Duygu Kaya